Як прикрасити торт, щоб він зайняв належне місце на святковому столі? Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Знадобляться деякі продукти, деякі пристосування і трішки натхнення.
Торти прикрашають за допомогою крему – це найпоширеніший спосіб, оскільки масляний крем – дуже пластичний і добре тримає форму. Також в якості прикраси для торта можна використовувати мастику, фрукти, шоколадну глазур, карамель, а також горіхи, фрукти, желе, і навіть справжні живі квіти.
У інтернеті можна знайти безліч статей, які докладно пояснюють спосіб приготування того чи іншого матеріалу для прикрашання тортів. Вважається, що прикрашати торт потрібно інгредієнтами, яких у самому торті – не менше 70%. Тобто якщо у вас коржі змазані білковим кремом, то і прикрашати слід білковим, а не масляним, принаймні, масляного повинно бути не більше 30%. Так само щодо інших засобів прикраси. Шоколадний торт краще прикрасити шоколадною глазур'ю, а не білковим кремом.
Як прикрасити торт — 20 ідей для оформлення тортів
Сьогодні я хочу просто поділитися підбіркою красиво прикрашених тортів – для того, щоб можна було запозичити цікаву ідею оформлення і натхнення, звичайно. Причому, ці ідеї – зовсім не складні торти для професійних кондитерів: навпаки, подивившись ці фото, можна прикрасити торт в домашніх умовах своїми руками з нескладних продуктів.
Торт, прикрашений тістечками «Корзиночка з кремом» і шоколадним ганашем. Зверху все посипано горіхами.
Торт прикрасили білковим кремом, шоколадом і фруктами — вийшов дуже простий і безпрограшний варіант!
А ось — торт прикрашений стружкою білого і чорного шоколаду! Нічого складного, не правда? Але дуже стильно: темні шоколадні коржі чергуються з білим кремом, верх теж прикрашений темною і білою шоколадною стружкою.
Ризикований варіант: прикраса кульками морозива. Можна ризикнути, якщо ви прикрасите торт прямо перед самою подачею на стіл і впевнені, що його з'їдять відразу (принаймні, з'їдять морозиво). Морозиво підходить до крему зі збитих вершків.
Бісквітний торт з білковим кремом, шоколадним ганашем та ягодами.
А ось на цьому фото - шоколадна глазур, яка красиво стікає з боків торта. Також торт прикрасили трояндочками з масляного крему, які відмінно тримають форму.
Торт з сиру маскарпоне, а прикрвсили його ось такими красивими квіточками, які можна спорудити з ягід малини і нарізаного мигдалю. Просто та елегантно!
А тут — заварний крем із згущеним молоком та шоколадні чіпси. Відмінне поєднання: просто і красиво!
Ще один цікавий спосіб: прикраса торта за допомогою шоколадних цукерок.
Ось відмінний спосіб прикрасити дитячий торт в домашніх умовах — білковий крем викладений шматочками кольорового желе. Дуже весело і по-дитячому!
Щоб зробити такі троянди з масленого крему, потрібно вміти використовувати кондитерський шприц. Дуже складно добитися красивого блакитного кольору з натуральних інгредієнтів (натуральні барвники нікому не раджу).
Торт, прикрашений фруктами завжди виглядає відмінно. Крім того, прикрашати фруктами не надто складно, не надто дорого, не клопітно і корисно!
Головне — мати ідею і творчий настрій, і тоді можна викласти з шматочків фруктів і ягід найнесподіваніші візерунки.
Проста прикраса шоколадною глазур'ю і дробленними горіхами, викладеними у вигляді віночка по краям торта.
А тут використано інший прийом: кілька квіточок орхідеї в оточенні ягід на тлі білосніжного вершково-сирного крему. Цей торт називається Молочна дівчинка.
Коржі торта Павлова — це найлегше безе. Логічна прикраса для цього торта — фрукти та квіти.
Торт П'яна вишня складається з шоколадного бісквіта і вишневої начинки. Логічно його прикрасити тертим шоколадом і вишеньками.
Торт Спартак складається з 12 тонких медових коржів, які промазанні заварним кремом.
А ось як прикрасили Київський торт до 8 Березня з кольорового крему.
Всім бажаю вдачі і гарних святкових тортиків!
Сьогодні зробила торт – Пташине молоко. Глазур вийшла, просто диво, спасибі велике!!!!!
Велике спасибі за детальну таку змістовну і корисну добірку для тих, хто цікавиться прикрасою тортиків ! Дякую!!!!! 5+ !!!!