Іноді так трапляється, що людина начебто і рада спробувати свої сили в кулінарії, але всі рецепти здаються їй надто складними. Для того, щоб відчути впевненість у своїх силах, потрібен простий в засвоєнні і універсальний рецепт, який складно зіпсувати, наприклад, рецепт форелі, запеченої в духовці.
Саме форель або сьомгу я пропоную готувати в духовці початківцям - ця риба пробачить вас, якщо ви трохи промахнетеся з часом приготування. І звичайно, запечена форель - прекрасний спосіб продемонструвати рівень своєї майстерності для тих, хто вже набив руку в кухонних премудростях.
Форель, запечена з травами — інгредієнти для приготування(4 порції)
- 1 форель вагою 1 кг
- 1 лимон
- 1 пучок різноманітної зелені
Запечена форель — рецепт приготування
- Переконавшись, що форель як слід випотрошена і вичищена, промийте її в холодній воді і обсушіть.
- Видаліть зябра. З обох боків форелі зробіть не надто глибокі надрізи через кожні 2-3 см.
- Приправте рибу сіллю і свіжомеленим чорним перцем, збризніть рослинним маслом і втирайте приправи в надрізи.
- Лимон наріжте часточками, а зелень - ту саму, яка є в будь-якій кухні, петрушку, кінзу, кріп, а може навіть, базилік або м'яту - грубо порубіть.
- Кілька часточок лимона викладіть на деко. У черево форелі засуньте кілька скибочок лимона упереміш із зеленню, і покладіть її прямо на лимонні дольки. Якщо у вас залишилася зелень або лимон - покладіть зверху.
- Запікайте форель в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20-25 хвилин, вийнявши, дайте полежати ще хвилин 5 і подавайте з будь-яким підходящим соусом, лимоном або просто так.
Як гарнір до такої рибі відмінно підійде відварна картопля, і який-небудь простий салат.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Олексій, велике спасибі вам за цей рецепт! Рибу правда, складно зіпсувати. Також вдячна вам ще й за такий чудовий та простий соус до риби!!!
У вас дивовижний та цікавий сайт про кулінарію!!!
Вийшло! Дуже смачно.
Дякую! Як завжди – просто і смачно!
Риба дійсно вийшла приголомшливою. Родині сподобалося, а це головне! Смакота, немає слів! Такі рецепти я дуже люблю!