Запечена форель. Як приготувати?

Іноді так трапляється, що людина начебто і рада спробувати свої сили в кулінарії, але всі рецепти здаються їй надто складними. Для того, щоб відчути впевненість у своїх силах, потрібен простий в засвоєнні і універсальний рецепт, який складно зіпсувати, наприклад, рецепт форелі, запеченої в духовці. Саме форель або сьомгу я пропоную готувати в духовці початківцям - ця риба пробачить вас, якщо ви трохи промахнетеся з часом приготування. І звичайно, запечена форель - прекрасний спосіб продемонструвати рівень своєї майстерності для тих, хто вже набив руку в кухонних премудростях.

Запечена форель. Як приготувати

Форель, запечена з травами — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 1 форель вагою 1 кг
  • 1 лимон
  • 1 пучок різноманітної зелені

Запечена форель — рецепт приготування

  • Переконавшись, що форель як слід випотрошена і вичищена, промийте її в холодній воді і обсушіть.
  • Видаліть зябра. З обох боків форелі зробіть не надто глибокі надрізи через кожні 2-3 см.
  • Приправте рибу сіллю і свіжомеленим чорним перцем, збризніть рослинним маслом і втирайте приправи в надрізи.
  • Лимон наріжте часточками, а зелень - ту саму, яка є в будь-якій кухні, петрушку, кінзу, кріп, а може навіть, базилік або м'яту - грубо порубіть.
  • Кілька часточок лимона викладіть на деко. У черево форелі засуньте кілька скибочок лимона упереміш із зеленню, і покладіть її прямо на лимонні дольки. Якщо у вас залишилася зелень або лимон - покладіть зверху.
  • Запікайте форель в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20-25 хвилин, вийнявши, дайте полежати ще хвилин 5 і подавайте з будь-яким підходящим соусом, лимоном або просто так.

Як гарнір до такої рибі відмінно підійде  відварна картопля, і який-небудь простий салат.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.