Насолодитися свіжим домашнім хлібом реально в домашніх умовах. Ніжно-пориста, пухнаста, не суха і в міру волога структура цього хліба більше нагадує кекс.
Приголомшливий колір, дивовижний запах і повітряний смак нікого не залишать байдужими! Пряний хліб смакує з несолодкою кавою або з чашкою ароматного чаю.
Інгредієнти для приготування пряного хлібу:
- Аніс - 6 г.
- Вода - 200 мл.
- Рослинне масло - 100 мл.
- Борошно - 350 г.
- Розпушувач - 28 г.
- Цукор коричневий - 150 г.
- Сіль - 1 щіпка.
Як приготувати пряний хліб
- 1. У ковші довести воду до кипіння і додати аніс.
- 2. Зняти з вогню і дати настоятися протягом 10 хвилин. Цим часом просіяти борошно, додати розпушувач тіста і сіль. Все добре перемішати.
- 3. У тарілці змішати коричневий цукор і рослинну олію. Додати мед і настояний відвар з анісом. Добре перемішати. Потім всипати борошняну суміш і перемішати до однорідності, щоб не було грудочок.
- 4. Перелити тісто в силіконову форму для випічки. Поставити в розігріту духовку (160-170 С).
- 5. Випікати приблизно 50 - 60 хвилин. Або поки дерев'яна шпажка, вставлена в центр, не залишиться чистою. Готовий хліб витягти з духовки. Остудити, перш ніж звільнити від форми. Смачного!
Вам сподобався рецепт? Тоді поділиться їм в соц. мережах з друзями!