Здається немає в світі людини, яка б не любила універсальну і неймовірну смачну страву - курку-гриль. Соковита, ароматна, ідеально просмажена курка - що може бути краще?
Що потрібно для приготування курки-гриль?
Незважаючи на складність страви, курку-гриль може приготувати кожен, буквально в домашніх умовах: особливо при наявності спеціальної сковороди-гриль, - саме вона значно спрощує приготування і буквально гарантує на виході смачну і апетитну страву.
Як правильно приготувати курку-гриль?
Насамперед слід обробити курку, додати необхідні спеції, розпластати тушки. У таку страву краще додати часнику або ж будь-якого іншого Вашого авторського маринаду, а далі - залишити на ніч або, як мінімум, на кілька годин для просочування усіма ароматами.
Далі Ви розігрійте сковороду-гриль, додаєте олії не тільки на сковороду, а й на кожний шматочок окремо. Обов'язково накрийте курку важкої кришкою від каструлі-гриль і ретельно обсмажте з кожної сторони.
Порада: рекомендується спочатку зробити максимально сильний вогонь для отримання, по-перше, рум'яної скоринки, по-друге - для того, щоб м'ясо вийшло соковитим.
Ще одна порада: додайте під кінець приготування під кришку пару столових ложок сидру: аромат цього алкоголю додасть страві оригінального смаку.
Такий рецепт дуже простий, приготування займає всього п'ятнадцять хвилин (без урахування часу маринування, звичайно ж).