Рецепт пасти з пармезаном і пекоріно я знову взяв з книги Джеймі Олівера , а сам він, в свою чергу, стверджує, що таке блюдо цілком традиційно для Італії. Якщо вам не вдалося купити хороший сир пекоріно, а приготувати цю пасту дуже хочеться, спокійно замініть його пармезаном. Пармезан, на відміну від пекорино, продається у нас всюди, а різниця буде не настільки помітною, щоб відмовляти собі в задоволенні.
Паста з сиром пармезан і пекоріно — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 200 гр пасти тальятелле або тальяліні
- сік і цедра 1 лимона
- невелика жменя кедрових горішків
- 75 гр тертого сиру пармезан
- 25 гр тертого сиру пекоріно
- невеликий пучок петрушки
- 3 ст.л. оливкової олії Extra Virgen
Тальятелле з пармезаном і пекоріно — рецепт приготування
- Розітріть половину кедрових горішків в пасту, і перекладіть її в металеву або керамічну миску разом з цілими.
- В ту ж саму миску покладіть половину зелені петрушки, ретельно подрібнену, натріть сири, лимонну цедру, залийте лимонним соком і оливковою олією і ретельно перемішайте.
- Спробуйте і приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем за своїм смаком.
- Я рекомендую вам додавати лимонний сік по частинах, і пробувати: незважаючи на те, що після нагрівання смак соусу стане трохи більш м'яким і не таким кислим, соку цілого лимона комусь все одно може здатися забагато.
- Поставте каструлю з підсоленою водою (все як завжди при варінні пасти : 1 л. води і 10 гр солі на кожні 100 гр пасти) на вогонь, а зверху поставте вашу миску.
- У міру нагрівання води наш майбутній соус також прогріється, не забувайте його помішувати.
- Коли вода закипить, відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці, злийте воду і перекладіть пасту в соус.
- Розмішайте і спробуйте: якщо вам здається, що соус міг би бути трішки менш густим, додайте трохи води, в якій варилася паста , а якщо все в порядку - подавайте, посипавши зеленню петрушки і стружкою з пармезану.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.