Тальятелле з пармезаном і пекоріно. Як приготувати?

Рецепт пасти з пармезаном і пекоріно я знову взяв з книги Джеймі Олівера , а сам він, в свою чергу, стверджує, що таке блюдо цілком традиційно для Італії. Якщо вам не вдалося купити хороший сир пекоріно, а приготувати цю пасту дуже хочеться, спокійно замініть його пармезаном. Пармезан, на відміну від пекорино, продається у нас всюди, а різниця буде не настільки помітною, щоб відмовляти собі в задоволенні.

Тальятелле з пармезаном і пекоріно. Як приготувати

Паста з сиром пармезан і пекоріно — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 200 гр пасти тальятелле або тальяліні
  • сік і цедра 1 лимона
  • невелика жменя кедрових горішків
  • 75 гр тертого сиру пармезан
  • 25 гр тертого сиру пекоріно
  • невеликий пучок петрушки
  • 3 ст.л. оливкової олії Extra Virgen

Тальятелле з пармезаном і пекоріно — рецепт приготування

  • Розітріть половину кедрових горішків в пасту, і перекладіть її в металеву або керамічну миску разом з цілими.
  • В ту ж саму миску покладіть половину зелені петрушки, ретельно подрібнену, натріть сири, лимонну цедру, залийте лимонним соком і оливковою олією і ретельно перемішайте.
  • Спробуйте і приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем за своїм смаком.
  • Я рекомендую вам додавати лимонний сік по частинах, і пробувати: незважаючи на те, що після нагрівання смак соусу стане трохи більш м'яким і не таким кислим, соку цілого лимона комусь все одно може здатися забагато.
  • Поставте каструлю з підсоленою водою (все як завжди при варінні пасти : 1 л. води і 10 гр солі на кожні 100 гр пасти) на вогонь, а зверху поставте вашу миску.
  • У міру нагрівання води наш майбутній соус також прогріється, не забувайте його помішувати.
  • Коли вода закипить, відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці, злийте воду і перекладіть пасту в соус.
  • Розмішайте і спробуйте: якщо вам здається, що соус міг би бути трішки менш густим, додайте трохи води, в якій варилася паста , а якщо все в порядку - подавайте, посипавши  зеленню петрушки і стружкою з пармезану.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.