Камбала - відмінна, смачна риба, яку іноді можна побачити на прилавках наших магазинів, а яка чудова на смак камбала смажена! (По секрету - можна взяти філе будь-якої морської риби з білим м'ясом, і приготувати його точно так само, як описано нижче). Плюсом цього рецепта є також те, що з ним можна впоратися хвилин за 15, навіть з урахуванням часу, який піде у вас на приготування соусу. А соус цей, треба сказати, відмінно поєднується з ніжним м'ясом смаженої камбали. Залишки соусу ви можете прибрати в холодильник і подати на наступний день з будь-якою рибою або морепродуктами - наприклад, кальмарами, приготованими у фритюрі, або креветками на грилі.
Смажена камбала з прованськими травами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 400 гр філе камбали
- 3 ст.л. суміші сушених прованських трав
- 1 ст.л. суміші перців
Соус — інгредієнти для приготування
- 1 жовток
- 3 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. гірчиці
- 1 невеликий пучок базиліка
- 4 ст.л. кедрових горішків
- 1,5 склянки оливкової олії
- сік лимона
Смажена камбала з прованськими травами — рецепт приготування
- Спочатку приготуємо соус-айоли, ароматизований базиліком. Для цього розітріть часник до стану кашки, а потім в блендері або кухонному комбайні з'єднайте яєчний жовток, часник і гірчицю і гарненько збийте.
- Продовжуючи збивати, тонкою цівкою додайте оливкову олію (непогано виходить із суміші 0,5 склянки олії extra virgen і 1 склянки звичайної оливкової олії, яку при необхідності можна замінити на іншу рослинну, що є в вас вдома). У вас повинна вийти емульсія консистенції легкого майонезу.
- Додайте в соус розтерті в кашку листя базиліка і злегка обсмажені і грубо порубані горіхи, перемішайте. Після таких маніпуляцій у соуса з'явиться чудовий аромат і ніжно-зелений колір - саме час його спробувати і приправити сіллю, свіжомеленим чорним перцем і соком лимона на свій смак.
Якщо з якої-небудь причини соус у вас не вийшов (наприклад, занадто швидко додавали олію), ще не пізно все виправити. Окремо збийте ще один яєчний жовток, а потім акуратно додайте до нього ваш соус, і все вийде.
Чому ми почали з соусу? Та тому, що риба приготується дуже швидко, пара хвилин і готово. Для неї вам знадобляться тільки прованські трави і суміш перців - ці приправи продаються практично всюди.
- Розітріть в ступці або перемеліть суміш перців, розмішайте її з прованськими травами і запаніруйте в отриманій суміші філе камбали.
- Розігрійте в сковороді трохи оливкової олії, додайте туди ж шматочок вершкового масла і, коли воно розтане, викладіть рибне філе. Хвилина - і можна перевертати на іншу сторону. Ще хвилина-друга, і філе готове. Як бачите, все дуже просто - і смачно!
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.