Смажена камбала з прованськими травами. Як приготувати?

Камбала - відмінна, смачна риба, яку іноді можна побачити на прилавках наших магазинів, а яка чудова на смак камбала смажена! (По секрету - можна взяти філе будь-якої морської риби з білим м'ясом, і приготувати його точно так само, як описано нижче). Плюсом цього рецепта є також те, що з ним можна впоратися хвилин за 15, навіть з урахуванням часу, який піде у вас на приготування соусу. А соус цей, треба сказати, відмінно поєднується з ніжним м'ясом смаженої камбали. Залишки соусу ви можете прибрати в холодильник і подати на наступний день з будь-якою рибою або морепродуктами - наприклад, кальмарами, приготованими у фритюрі, або креветками на грилі.

Смажена камбала з прованськими травами. Як приготувати

Смажена камбала з прованськими травами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 400 гр філе камбали
  • 3 ст.л. суміші сушених прованських трав
  • 1 ст.л. суміші перців

 

Соус — інгредієнти для приготування

  • 1 жовток
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. гірчиці
  • 1 невеликий пучок базиліка
  • 4 ст.л. кедрових горішків
  • 1,5 склянки оливкової олії
  • сік лимона

Смажена камбала з прованськими травами — рецепт приготування

  • Спочатку приготуємо соус-айоли, ароматизований базиліком. Для цього розітріть часник до стану кашки, а потім в блендері або кухонному комбайні з'єднайте яєчний жовток, часник і гірчицю і гарненько збийте.
  • Продовжуючи збивати, тонкою цівкою додайте оливкову олію (непогано виходить із суміші 0,5 склянки олії extra virgen і 1 склянки звичайної оливкової олії, яку при необхідності можна замінити на іншу рослинну, що є в вас вдома). У вас повинна вийти емульсія консистенції легкого майонезу.
  • Додайте в соус розтерті в кашку листя базиліка і злегка обсмажені і грубо порубані горіхи, перемішайте. Після таких маніпуляцій у соуса з'явиться чудовий аромат і ніжно-зелений колір - саме час його спробувати і приправити сіллю, свіжомеленим чорним перцем і соком лимона на свій смак.

Якщо з якої-небудь причини соус у вас не вийшов (наприклад, занадто швидко додавали олію), ще не пізно все виправити. Окремо збийте ще один яєчний жовток, а потім акуратно додайте до нього ваш соус, і все вийде.

Чому ми почали з соусу? Та тому, що риба приготується дуже швидко, пара хвилин і готово. Для неї вам знадобляться тільки прованські трави і суміш перців - ці приправи продаються практично всюди.

  • Розітріть в ступці або перемеліть суміш перців, розмішайте її з прованськими травами і запаніруйте в отриманій суміші філе камбали.
  • Розігрійте в сковороді трохи оливкової олії, додайте туди ж шматочок вершкового масла і, коли воно розтане, викладіть рибне філе. Хвилина - і можна перевертати на іншу сторону. Ще хвилина-друга, і філе готове. Як бачите, все дуже просто - і смачно!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.