Йоркширський пудинг у Великобританії традиційно подається як гарнір до ростбифу, печеної курки та безлічі інших страв. Рецепт йоркширського пудингу нескладний, але для його приготування вам обов'язково знадобляться форми, бажано, не з дуже товстими стінками. Будьте обережні - при приготуванні такого англійського пудингу вам доведеться мати справу з розпеченим маслом!
Йоркширський пудинг — інгредієнти для приготування(4 порції)
- 125 гр борошна
- 300 мл. молока
- 3 яйця
- сіль
- мелений чорний перець
- рослинна олія
Йоркширський пудинг — рецепт приготування
- Поставте духовку розігріватися до 230 градусів. Збийте яйця і додайте в миску до молока і борошна.
- Гарненько розмішайте, приправте сіллю і чорним перцем і збийте до однорідного стану - з останнім завданням на відмінно впорається міксер.
- У кожну з форм для пудингу налийте по столовій ложці рослинної олії і поставте форми в духовку.
- Використання рослинної олії - більш здорова сучасна альтернатива, але при бажанні ви можете використовувати жир. Суцільна шкода, зате автентично.
- Деякий час олія буде невдоволено відпльовуватися, якщо в неї потрапили крапельки води, а потім розжариться до необхідної температури: для того, щоб тісто піднялося, масло повинно бути дійсно гарячим.
- Через 10 хвилин дістаньте форми з духовки і акуратно наповніть кожну тістом на три чверті.
- Поставте форми назад в духовку і випікайте протягом 30 хвилин - пудинг повинен піднятися і придбати золотистий відтінок, бути злегка хрустким зовні і м'яким всередині.
- Подавайте гар'ячим.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Олексій, а рецепт солодкого пудингу у вас знайдеться? Той який за смаком близький до заварному крему?
На жаль я навіть близько не уявляю з чого такий пудинг готують (з крохмалю чи що?), Просто періодично купую порошковий від Dr.Oetker і варю з молоком. Підозрюю що в порошку міститься багато хімікатів. 🙁
Якщо це заварний крем, тобто custard, то його основа – яйця і молоко (або вершки), які зазвичай загущуються нагріванням на водяній бані. Схожим чином робиться безліч десертів (треба, до речі, як-небудь крем-карамель приготувати), і, зокрема, деякі пудинги. Що саме за пудинг маєш на увазі ти, я не знаю, але підозрюю, що саме це.
Олексій, спасибі що просвяти. Я погуглив custard і перечитав більшу частину того що знайшов. Дійсно, пудинг який я мав на увазі це різновид десерту з родини custard (заварних кремів), різниця в тому що його готують з кукурудзяним крохмалем. Навіть не впевнений чи потрібно використовувати яйця в цьому випадку.
Той готовий пудинг «з пакета» який я використовував складається з:
Cornstarch, dextrose, carrageenan, salt, artifical flavour, artificial colour, Yellow 5, Yellow 6.
Тобто загущують кукурудзяним крохмалем і ірландським мохом (забавно, виявилося що ірландських мох в Європі маркується як E407 – добавка).
Я спробував приготувати custard на основі яєць і молока (з цукром і ваніллю) вийшло непогано, але не зовсім те чого я домагався. Мабуть доведеться шукати кукурудзяний крохмаль і намагатися варити молоко без яєць, тільки з цукром, крохмалем і ваніллю. Якщо дійдуть руки, спробую підмінити кукурудзяний картопляним, але, думаю, що смак від цього зміниться.
Віртуальний Блоггер, звати тебе як? 🙂
Без яєць – це вже не кастард буде зовсім.
Спробуй приготувати крем-брюле або крем-карамель, рецептів в інтернеті повно, вони нескладні, а після того, як зробиш, ні до яких пудингів з пакетів повертатися не захочеться.
Ну я ж на те й віртуальний … 🙂 А так – Євген.
Карамель вже 4-й день не виходить. Цукор то кристалізується, то застигає грудкою після того як додаю воду. Найкращий варіант що вдався – це з молоком, але вийшла не карамель, а скоріше цукерки «корівка». Вивів пів-кіло цукру вже, все в сміття.
Крем-брюле і крем-карамель я вже дивився, здалися дещо довгими, тому поки відклав. Зате знайшов кукурудзяний крохмаль, спробую з ваніллю і молоком заварити. Ну ще як варіант (що б ближче до custard) бачив рецепт коли додавався яєчний жовток.
Євген, дивно, у мене з карамеллю особливих труднощів не було. Спробуй взяти коричневий цукор, в невеликій каструльці його розтопи до стану густої маси, потім додай трохи води, і швидко розмішай. По-моєму, просто, і цілком собі працює.
Ось тут у мене і проблема, як води додам – цукор згортається в кам’яну масу. 🙁 Правда я експериментував з білим цукром.
Мій наполеонівський план – отримати нормальну карамель і потім розбавити її вершками або молоком, щоб отримати карамельний топінг.
Єдине що можу припустити – мала кількість води. Як розбавляти будеш – не дуже уявляю.
В крем-карамелі цей «топінг» виходить цілком собі природним шляхом.
Після 3 експериментів підібрав таки рецепт ванільного пудингу на заміну порошковому з пачки. Для жовтого кольору і попадання в розряд custard’ов додав яєчний жовток. 🙂
Інгридієнти:
40 г цукру
40 г кукурудзяного крохмалю
1 яєчний жовток
1/2 л молока
2-3 краплі ванільної есенції
Як консистенція? А ось якби ти послухав мене і замість додавання крохмалю просто витратив більше часу – спочатку приготував на водяній бані, потім добу охолоджував в холодильнику – консистенція напевно була б ще більш ніжною. 🙂
Консистенція як у медузи, тобто форму толком не тримає, але і не тече, я б навіть трохи більше крутий хотів, як желе, що б з форми на тарілку можна було викласти.
Не сперечаюся, без крохмалю буде більш ніжний, але яйця-то сильно змінюють смак кінцевого продукту.
Дуже сподобався рецепт! Роблю в вихідні для сімейного сніданку. Кава, пудинги, всередину кладу ложечку фети зі сметаною – ммммм))). Правда спочатку було пару спроб, коли вони не сильно піднялися і не пропеклися, потрібно набити руку.
А так дуже просто і оригінально! Рекомендую всім господиням мати цей рецепт під рукою))
Скажіть, Олексій, а силіконова форма для мафінів підійде?
Я б не став, напевно – масло може дуже сильно нагрітися, краще скористатися металевою.
Вийшло! Дуже смачно. 🙂 Олексій, спасибі за рецепт і поради. Купила металеву форму, дочекалася коли спаде спека і, сьогодні зробила цей пудинг. Тільки мені хвалило 20 хвилин, піднялися і зарум’янилися. Красиві :). Не часто, але буду ще робити.