Йоркширський пудинг. Як приготувати?

Йоркширський пудинг у Великобританії традиційно подається як гарнір до ростбифу, печеної курки та безлічі інших страв. Рецепт йоркширського пудингу нескладний, але для його приготування вам обов'язково знадобляться форми, бажано, не з дуже товстими стінками. Будьте обережні - при приготуванні такого англійського пудингу вам доведеться мати справу з розпеченим маслом!

Йоркширський пудинг. Як приготувати

Йоркширський пудинг — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 125 гр борошна
  • 300 мл. молока
  • 3 яйця
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • рослинна олія

Йоркширський пудинг. Як приготувати?

Йоркширський пудинг — рецепт приготування

  • Поставте духовку розігріватися до 230 градусів. Збийте яйця і додайте в миску до молока і борошна.
  • Гарненько розмішайте, приправте сіллю і чорним перцем і збийте до однорідного стану - з останнім завданням на відмінно впорається міксер.
  • У кожну з форм для пудингу налийте по столовій ложці рослинної олії і поставте форми в духовку.
  • Використання рослинної олії - більш здорова сучасна альтернатива, але при бажанні ви можете використовувати жир. Суцільна шкода, зате автентично.
  • Деякий час олія буде невдоволено відпльовуватися, якщо в неї потрапили крапельки води, а потім розжариться до необхідної температури: для того, щоб тісто піднялося, масло повинно бути дійсно гарячим.
  • Через 10 хвилин дістаньте форми з духовки і акуратно наповніть кожну тістом на три чверті.
  • Поставте форми назад в духовку і випікайте протягом 30 хвилин - пудинг повинен піднятися і придбати золотистий відтінок, бути злегка хрустким зовні і м'яким всередині.
  • Подавайте гар'ячим.

Йоркширський пудинг. Як приготувати?

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Напишіть що ви думаєте про статтю:

Йоркширський пудинг. Як приготувати?

  1. Віртуальний Блоггер

    Олексій, а рецепт солодкого пудингу у вас знайдеться? Той який за смаком близький до заварному крему?
    На жаль я навіть близько не уявляю з чого такий пудинг готують (з крохмалю чи що?), Просто періодично купую порошковий від Dr.Oetker і варю з молоком. Підозрюю що в порошку міститься багато хімікатів. 🙁

    1. Novatec

      Якщо це заварний крем, тобто custard, то його основа – яйця і молоко (або вершки), які зазвичай загущуються нагріванням на водяній бані. Схожим чином робиться безліч десертів (треба, до речі, як-небудь крем-карамель приготувати), і, зокрема, деякі пудинги. Що саме за пудинг маєш на увазі ти, я не знаю, але підозрюю, що саме це.

  2. Віртуальний Блоггер

    Олексій, спасибі що просвяти. Я погуглив custard і перечитав більшу частину того що знайшов. Дійсно, пудинг який я мав на увазі це різновид десерту з родини custard (заварних кремів), різниця в тому що його готують з кукурудзяним крохмалем. Навіть не впевнений чи потрібно використовувати яйця в цьому випадку.

    Той готовий пудинг «з пакета» який я використовував складається з:
    Cornstarch, dextrose, carrageenan, salt, artifical flavour, artificial colour, Yellow 5, Yellow 6.
    Тобто загущують кукурудзяним крохмалем і ірландським мохом (забавно, виявилося що ірландських мох в Європі маркується як E407 – добавка).

    Я спробував приготувати custard на основі яєць і молока (з цукром і ваніллю) вийшло непогано, але не зовсім те чого я домагався. Мабуть доведеться шукати кукурудзяний крохмаль і намагатися варити молоко без яєць, тільки з цукром, крохмалем і ваніллю. Якщо дійдуть руки, спробую підмінити кукурудзяний картопляним, але, думаю, що смак від цього зміниться.

    1. Novatec

      Віртуальний Блоггер, звати тебе як? 🙂
      Без яєць – це вже не кастард буде зовсім.
      Спробуй приготувати крем-брюле або крем-карамель, рецептів в інтернеті повно, вони нескладні, а після того, як зробиш, ні до яких пудингів з пакетів повертатися не захочеться.

  3. Віртуальний Блоггер

    Ну я ж на те й віртуальний … 🙂 А так – Євген.
    Карамель вже 4-й день не виходить. Цукор то кристалізується, то застигає грудкою після того як додаю воду. Найкращий варіант що вдався – це з молоком, але вийшла не карамель, а скоріше цукерки «корівка». Вивів пів-кіло цукру вже, все в сміття.
    Крем-брюле і крем-карамель я вже дивився, здалися дещо довгими, тому поки відклав. Зате знайшов кукурудзяний крохмаль, спробую з ваніллю і молоком заварити. Ну ще як варіант (що б ближче до custard) бачив рецепт коли додавався яєчний жовток.

    1. Novatec

      Євген, дивно, у мене з карамеллю особливих труднощів не було. Спробуй взяти коричневий цукор, в невеликій каструльці його розтопи до стану густої маси, потім додай трохи води, і швидко розмішай. По-моєму, просто, і цілком собі працює.

  4. Віртуальний Блоггер

    Ось тут у мене і проблема, як води додам – ​​цукор згортається в кам’яну масу. 🙁 Правда я експериментував з білим цукром.
    Мій наполеонівський план – отримати нормальну карамель і потім розбавити її вершками або молоком, щоб отримати карамельний топінг.

    1. Novatec

      Єдине що можу припустити – мала кількість води. Як розбавляти будеш – не дуже уявляю.
      В крем-карамелі цей «топінг» виходить цілком собі природним шляхом.

  5. Віртуальний Блоггер

    Після 3 експериментів підібрав таки рецепт ванільного пудингу на заміну порошковому з пачки. Для жовтого кольору і попадання в розряд custard’ов додав яєчний жовток. 🙂
    Інгридієнти:
    40 г цукру
    40 г кукурудзяного крохмалю
    1 яєчний жовток
    1/2 л молока
    2-3 краплі ванільної есенції

    1. Novatec

      Як консистенція? А ось якби ти послухав мене і замість додавання крохмалю просто витратив більше часу – спочатку приготував на водяній бані, потім добу охолоджував в холодильнику – консистенція напевно була б ще більш ніжною. 🙂

  6. Віртуальний Блоггер

    Консистенція як у медузи, тобто форму толком не тримає, але і не тече, я б навіть трохи більше крутий хотів, як желе, що б з форми на тарілку можна було викласти.
    Не сперечаюся, без крохмалю буде більш ніжний, але яйця-то сильно змінюють смак кінцевого продукту.

  7. Ганна

    Дуже сподобався рецепт! Роблю в вихідні для сімейного сніданку. Кава, пудинги, всередину кладу ложечку фети зі сметаною – ммммм))). Правда спочатку було пару спроб, коли вони не сильно піднялися і не пропеклися, потрібно набити руку.
    А так дуже просто і оригінально! Рекомендую всім господиням мати цей рецепт під рукою))

  8. Наталля

    Скажіть, Олексій, а силіконова форма для мафінів підійде?

    1. Novatec

      Я б не став, напевно – масло може дуже сильно нагрітися, краще скористатися металевою.

  9. Наталя

    Вийшло! Дуже смачно. 🙂 Олексій, спасибі за рецепт і поради. Купила металеву форму, дочекалася коли спаде спека і, сьогодні зробила цей пудинг. Тільки мені хвалило 20 хвилин, піднялися і зарум’янилися. Красиві :). Не часто, але буду ще робити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.