Запечені мідії з сирною скоринкою. Як приготувати?

На відміну від рецепта запечених з помідорами , тут головну роль відіграють не наші червонобокі друзі, а сир. Мідії, запечені під сирною скоринкою, будь то пармезан, чеддер або будь-який інший сир, який вам подобається - це завжди дуже смачно. Подавайте запечені мідії в якості гарячої закуски зі свіжим хрустким хлібом.

Запечені мідії з сирною скоринкою. Як приготувати

Мідії, запечені під сирною скоринкою — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 12 великих мідій в раковинах
  • 1 жменя хлібних крихт
  • 8 ст.л. тертого пармезану
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки

Запечені мідії з сирною скоринкою — рецепт приготування

  • Натріть пармезан на дрібній тертці.
  • Хлібні крихти обсмажте на невеликій кількості оливкової олії до золотистого кольору, промокніть надлишки олії паперовим рушником, дайте злегка охолонути і з'єднайте в мисці з тертим пармезаном.
  • Туди ж відправте подрібнений часник, приправте сіллю і чорним перцем і як слід перемішайте. Якщо ви не проти гостроти в стравах, трохи меленого сушеного чилі зовсім не зашкодить.
  • Розігрійте духовку до 190 градусів.
  • Покладіть мідії в форму для запікання (якщо вони завалюються на бік, насипте сіль на дно форми і з комфортом вмістите в неї мідії) і на кожну викладіть по столовій ложці суміші.
  • Злегка збризніть мідії оливковою олією і запікайте їх протягом 7-10 хвилин до утворення золотистої сирної скоринки .
  • Подавайте, приправивши дрібно рубаною зеленню.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.