Запечені курячі гомілки. Як приготувати?

Ці курячі гомілки запікаються в духовці, в ароматнії паніровці з хлібних крихт. Як правило, панірування використовується під час смаження на сковороді або у фритюрі, щоб м'ясо зберегло максимум соковитості. При запіканні, панірування використовується рідше, проте виконує тиж самі цілі, а також надає страві додатковий аромат і текстуру. Переваги цього рецепта курячих гомілок - його економічність, простота і швидкість. Відмінний варіант для вечері.

Запечені курячі гомілки. Як приготувати
Запечені курячі гомілки в паніровці з шавлії і хлібних крихт — інгредієнти для приготування(4 порції)

  • 4 курячих гомілки
  • 75 г вершкового масла
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 стакан хлібних крихт
  • 2-3 гілочки шавлії
  • 1 ч.л. гострої паприки
  • 2 зубчики часнику

Запечені курячі гомілки — рецепт приготування

Курячі гомілки промийте в холодній воді. За допомогою гострого ножа зніміть з них шкіру, обсушить і покладіть на паперовий рушник. У блендері з'єднайте хліб, листочки шавлії, паприку і часник і подрібнюйте до однорідності. Приправте суміш сіллю і чорним перцем.

У цьому рецепті можна також використовувати панірувальні сухарі, але краще взяти білий хліб, при необхідності підсушивши його в духовці. З самим паніруванням можна експериментувати до безкінечності, додаючи різні трави і спеції на ваш смак.

Розтопіть на малому вогні вершкове масло, додайте в нього гірчицю і гарненько розмішайте. Тепер кожну гомілку по черзі зануріть у масло, і обваляйте в хлібних крихтах, злегка вдавлюючи їх в м'ясо. Покладіть запаніровані гомілки у жароміцну форму і запікайте протягом 30 хвилин при температурі 220 градусів. Подавайте з будь-яким гарніром - церемонії з настільки простою стравою недоречні.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.