Яловичина терияки з овочами. Як приготувати?

Побачивши незрозуміле словосполучення «яловичина теріякі», можна вирішити, що це щось химерне і складне, але це не так. Маринуємо яловичину в теріякі, потім швидко обсмажуємо з овочами і подаємо. Все досить легко, але якщо вам все ж таки потрібен рецепт, то ось він. Можете приготувати маринад терияки самі, але простіше буде взяти готовий - фірма Kikkoman робить досить непоганий, але останнім часом в магазинах з'явилися соуси терияки від інших виробників.

Яловичина терияки з овочами. Як приготувати

Яловичина терияки з зеленими овочами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 200 гр яловичини, переважно філе
  • 100 гр брокколі
  • 100 гр стручкової квасолі
  • 75 мл. маринаду терияки
  • 1 ч.л. меду
  • 2 зубчики часнику
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1 ч.л. крохмалю

Яловичина терияки з овочами — рецепт приготування

  • Яловичину наріжте невеликими брусочками, часник подрібніть.
  • Для маринаду змішайте терияки і мед, додайте половину часнику, приправте чорним перцем і меленим чилі , і маринуйте у цій суміші м'ясо не менше 2 годин.
  • Потім маринад зцідіть, додайте до нього крохмаль, розмішайте та відставте в сторону. Яловичину як слід обсушіть.
  • Брокколі розріжте вздовж на невеликі шматочки, а цибулю наріжте дрібно.
  • У воке або сковороді як слід розігрійте пару ложок рослинної олії (в ідеалі - кунжутної), і швидко обсмажте там подрібнений часник і білу частину цибулі (зелена знадобиться нам для прикраси готової страви).
  • Додайте на сковороду м'ясо і обсмажуйте його протягом двох-трьох хвилин, постійно помішуючи, до тих пір, поки шматочки не покриються з усіх боків скоринкою.
  • Потім додайте брокколі і квасолю, обсмажуйте ще пару хвилин, і додайте маринад.
  • Через дві хвилини, коли маринад загусне, знімайте сковороду з вогню.
  • Викладіть готове м'ясо з овочами на відварений рис і подавайте, приправивши зеленню цибулі.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.