Побачивши незрозуміле словосполучення «яловичина теріякі», можна вирішити, що це щось химерне і складне, але це не так. Маринуємо яловичину в теріякі, потім швидко обсмажуємо з овочами і подаємо. Все досить легко, але якщо вам все ж таки потрібен рецепт, то ось він. Можете приготувати маринад терияки самі, але простіше буде взяти готовий - фірма Kikkoman робить досить непоганий, але останнім часом в магазинах з'явилися соуси терияки від інших виробників.
Яловичина терияки з зеленими овочами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 200 гр яловичини, переважно філе
- 100 гр брокколі
- 100 гр стручкової квасолі
- 75 мл. маринаду терияки
- 1 ч.л. меду
- 2 зубчики часнику
- 2 пера зеленої цибулі
- 1 ч.л. крохмалю
Яловичина терияки з овочами — рецепт приготування
- Яловичину наріжте невеликими брусочками, часник подрібніть.
- Для маринаду змішайте терияки і мед, додайте половину часнику, приправте чорним перцем і меленим чилі , і маринуйте у цій суміші м'ясо не менше 2 годин.
- Потім маринад зцідіть, додайте до нього крохмаль, розмішайте та відставте в сторону. Яловичину як слід обсушіть.
- Брокколі розріжте вздовж на невеликі шматочки, а цибулю наріжте дрібно.
- У воке або сковороді як слід розігрійте пару ложок рослинної олії (в ідеалі - кунжутної), і швидко обсмажте там подрібнений часник і білу частину цибулі (зелена знадобиться нам для прикраси готової страви).
- Додайте на сковороду м'ясо і обсмажуйте його протягом двох-трьох хвилин, постійно помішуючи, до тих пір, поки шматочки не покриються з усіх боків скоринкою.
- Потім додайте брокколі і квасолю, обсмажуйте ще пару хвилин, і додайте маринад.
- Через дві хвилини, коли маринад загусне, знімайте сковороду з вогню.
- Викладіть готове м'ясо з овочами на відварений рис і подавайте, приправивши зеленню цибулі.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.