Правильно приготовані чебуреки - це неймовірно смачна, соковита, ситна і ароматна страва, яка припаде до смаку навіть самому запеклому гурману. В умах громади, чебуреки вже давно перестали асоціюватися з вуличною їжею поганої якості і сумнівною начинкою, зараз це страва, яка вимагає повноцінного, канонічного приготування.
Що потрібно для приготування чебуреків?
Дві головні складові чебуреків - це тісто і якісна, в класичному виконанні, - м'ясна начинка.
Як правильно зробити тісто для чебуреків?
Класичне тісто для чебуреків - прісне, готується воно без дріжджів, тому тут все досить просто. Традиційний рецепт полягає в змішуванні склянки борошна зі склянкою окропу, половини чайної ложки солі і столової ложки рослинної олії. Тісто має бути гладким, не липким і дуже еластичним. Борошно бажано додавати поступово.
Як приготувати начинку для чебуреків?
Найсмачніша начинка для чебуреків вийде з фаршу. Класикою тут виступає баранячий фарш, але, якщо Ви будете використовувати яловичий, свинячий або навіть курячий, - нічого страшного не станеться. До слова, Ви навіть можете експериментувати з різними сирними і овочевими начинками.
Далі ми розкатуємо невеликі кружочки тісту, викладаємо начинку на середину, закриваємо одну половину кружочка в інший - і защипуємо краї.
Максимально розпалюємо масло на сковороді і смажимо наші чебуреки до зарум'янювання і утворення хрусткої скоринки. Кришкою накривати страву при смаженні не потрібно.