Як приготувати сметанник на сковорідці?

Любите готувати торти і балувати сім'ю солоденьким? Тоді наступний рецепт для вас.

Інгредієнти для приготування сметаннику на сковорідці:

Для тіста:

  • Сметана (10-20% жирності) 200 гр.
  • Цукор 200 гр.
  • Сода 1 ч.л.
  • Борошно 3 склянки.

Для крему:

  • Сметана (більше 20% жирності).
  • Цукор 1 стакан.
  • Ванілін 1 гр.

Рецепт приготування сметаннику на сковорідці:

1. Для початку необхідно змішати сметану, цукор і соду. Потім додати борошно і замісити м'яке, еластичне тісто. Після цього необхідно розділити тісто на 8-9 кульок. У мене вийшло 8 коржів.

2. Потім потрібно розкатати кожну кульку в коло потрібного діаметру. Я роблю для своєї сковороди кульки діаметром 26 см. Після цього обрізаю і акуратно переношу на розігріту сковороду. Печу на сухій млинцевій сковорідці.

3. Коржі випікаються дуже швидко, приблизно за 2 хвилини на кожну сторону.

4. Тепер що стосується крему, тут все просто - сметану збити з цукром, плюс до цього можна додати ванілін або ванільний цукор.

5. Змащуємо коржі кремом: верх і боки. Не потрібно шкодувати крему, щоб торт не вдався сухуватим. Для обсипання можна взяти горіхи, терте печиво, шоколад і багато іншого.

6. Для просочення поставте на ніч у холодильник. Ідеально на добу. Після цього можете насолоджуватися.

Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.