Любите готувати торти і балувати сім'ю солоденьким? Тоді наступний рецепт для вас.
Інгредієнти для приготування сметаннику на сковорідці:
Для тіста:
- Сметана (10-20% жирності) 200 гр.
- Цукор 200 гр.
- Сода 1 ч.л.
- Борошно 3 склянки.
Для крему:
- Сметана (більше 20% жирності).
- Цукор 1 стакан.
- Ванілін 1 гр.
Рецепт приготування сметаннику на сковорідці:
1. Для початку необхідно змішати сметану, цукор і соду. Потім додати борошно і замісити м'яке, еластичне тісто. Після цього необхідно розділити тісто на 8-9 кульок. У мене вийшло 8 коржів.
2. Потім потрібно розкатати кожну кульку в коло потрібного діаметру. Я роблю для своєї сковороди кульки діаметром 26 см. Після цього обрізаю і акуратно переношу на розігріту сковороду. Печу на сухій млинцевій сковорідці.
3. Коржі випікаються дуже швидко, приблизно за 2 хвилини на кожну сторону.
4. Тепер що стосується крему, тут все просто - сметану збити з цукром, плюс до цього можна додати ванілін або ванільний цукор.
5. Змащуємо коржі кремом: верх і боки. Не потрібно шкодувати крему, щоб торт не вдався сухуватим. Для обсипання можна взяти горіхи, терте печиво, шоколад і багато іншого.
6. Для просочення поставте на ніч у холодильник. Ідеально на добу. Після цього можете насолоджуватися.
Смачного.