Ну хто не любить, смачного, ароматного узбецького плову? Головні умови смачного плову - це розсипчастий рис, якісні прянощі в правильному дозуванні, гарне м'ясо, максимально правильний посуд - якісний казан, ну і, звичайно ж, приготування з любов'ю.
Як правильно приготувати плов?
Сьогодні люблять не морочитися і готувати плов в мультиварці, але все одно, плов - це така страва, яка заслуговує автентичності і вдумливого приготування за всіма правилами.
Правильний плов починається з так званого зирвака - обсмажування в маслі овочів, сухофруктів, м'яса, бульйону і спецій для плову. Саме він фактично гарантує приголомшливий смак Вашого плову, більш того, приготування зирвака на Сході вважається канонічним і, мало не священним дійством. Тому поставтеся до цього максимально уважно!
Як правильно готувати зірвак?
Послідовно додавайте в казан м'ясо, цибулю, моркву. Обсмажте їх. За десять хвилин до готовності додайте спеції і сухофрукти. Далі рекомендується залити отриману суміш окропом, тушкувати, додати рис і належні за рецептом спеції.
По закінченню приготування, бажано дати плову постояти - для збереження аромату.
Приготувала плов за вашим рецептом. Вийшло просто чудово! 😉
Приготувати вийшло, але кількість м’яса зменшив. Автору дякую за рецепт!