Місо-суп - улюблена перша страва мільйонів гурманів, це - суп №1 практично в будь-якому японському ресторані. Як правильно готувати місо-суп? Дізнавайтеся з нами!
Що з себе являє місо-суп?
Класична японська страва, досить дієтична для того, щоб її міг їсти абсолютно хто завгодно і досить смачна для того, щоб їсти її із задоволенням завжди. Відсутність м'яса і масла робить місо-суп бажаною стравою навіть для закоренілих вегетаріанців.
Головне правило місо-супу - подати його відразу ж після приготування, зберігати його ні в холодильнику, ні будь-яким іншим іншим способом ні в якому разі не потрібно.
Що потрібно для приготування цього японського супу?
Основа супу - бульйон дасі з дрібних сушених сардин нібосі. Гриби шиітаке, водорості комбуі і місо паста - це ще одні важливі інгредієнти страви. Далі - опціонально, адже місо-суп дозволяє вносити в себе різноманітність, наприклад, різні види риб, в тому числі, лосось, креветки, овочі та багато іншого. Спробуємо ж конкретний рецепт!
Як правильно готувати місо-суп?
1). Отже, кип'ятимо один літр води, додаємо пару столових ложок сухого рибного бульйону даси. Пробуємо суміш на предмет солоності: солі має бути зовсім трохи, для того щоб підсумковий варіант вийшов дійсно смачним.
2). Нарізаємо попередньо замочені гриби шиітаке і додаємо в бульйон.
3). В окрему миску відливаємо зовсім трохи бульйону, розводимо там пару столових ложок місо пасти. Суміш виливаємо в каструлю з бульйоном, додаємо сухих водоростей за смаком.
Вуаля - базовий місо суп готовий.
Ще більш смачним він виявиться, якщо в процесі приготування додати в нього креветки, тофу, овочі, лосося, морського окуня - експериментуйте і визначте для себе кращий рецепт місо супу!