Хочете урізноманітнити свій щоденний раціон? Крем-суп в якості смачної та корисної першої страви стане для вас ідеальним варіантом!
Чим крем-суп відрізняється від звичайного супу, а також супу-пюре або "оксамитового супу"?
Все більше, ніж просто: звичайний суп в кінці приготування ми просто подаємо до столу, суп-пюре пюріруємо (подрібнюємо) за допомогою блендера, в суп-крем після пюрірованія, ми вливаємо вершки - така маніпуляція дозволяє зробити смак ніжнішим.
"Оксамитовими" ж супами називають як крем-супи, так і супи-пюре за рахунок їх насиченої, "оксамитової" текстури. Назва від початку прижилося у французів, а потім - плавно перекочувало до нас: а ми і не проти!
Як правильно приготувати крем-суп?
Правильно приготований крем-суп - це досить ніжна і густа текстура з характерним вершковим смаком. Основа може бути будь-якою: крем-суп може бути сирним, грибним, курячим або, скажімо, будь-яким овочевим: гарбузовим, а може бути томатним. Рецепт вибирайте на свій смак, головне - пюріровати страву в кінці і додати вершки. Розглянемо як приклад грибний крем-суп.
Як правильно приготувати грибний крем-суп?
Гриби обсмажуємо з цибулею на оливковій олії, попередньо відваривши курячий або овочевий бульйон. Обсмажені гриби додаємо в бульйон, далі - пюріруємо і додаємо вершки.
Простіше простого і що важливо - рецепт можна легко варіювати, відварити, наприклад, бульйон на різних видах овочів або ж, додати курку, різні спеції, наприклад, шафрану або кардамону.
Дуже апетитно і привабливо виглядає! Не суп, а краса! Дякуємо!
Круто! Дякую за пораду, спробую на вихідних приготуватий цей простий та смачний суп-пюре!