Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом плову в казані. Плов готується в середньому 35-40 хвилин і виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Дані пропорції розраховані на 6 порцій.
Що потрібно для приготування плову в казані:
- Куряче філе 600 г.
- Рис 2 склянки.
- Морква велика 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вода 3 склянки.
- Часник 3 зубчики.
- Сіль.
- Перець чорний.
- Олія соняшникова (для смаження).
Даний плов можна готувати з будь-якого м'яса, яке вам подобається. Ідеально підходять куряче філе, баранина або стегенця. Ми готуємо з курячого філе.
Процес приготування плову в казані
1. Для початку філе потрібно промити і нарізати середніми шматочками.
2. Беремо 2 кружки рису, кружка у мене об'ємом 300 мл. Надо дуже ретельно промити рис, я промиваю до 10 разів.
3. Потім необхідно нарізати цибулю і моркву. Саме нарізати, а не терти на тертці, це дуже важливо.
4. Я готую в чавунному казані, так плов виходить більш ароматним і розсипчастим. Наливаємо масло і обсмажуємо м'ясо. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Засипаємо зверху моркву.
5. Перемішувати моркву з м'ясом НЕ ТРЕБА. До моркви кладемо рис і вливаємо тонкою цівкою 3 кружки холодної води.
6. Вставляємо в центр 3 зубчики часнику. Закриваємо кришкою і не відкриваємо до кінця готування. 10 хвилин плов повинен кипіти на сильному вогні, після цього робимо тихий вогонь і чекаємо 12 хвилин.
7. Вимикаємо газ і чекаємо ще 12 хвилин не знімаючи кришку. Після закінчення часу відкриваємо кришку, нехай трохи постоїть, потім перемішуємо і подаємо до столу.
І ще, плов кришкою не закривати поки він повністю не охолоне.
Смачного.