Замість того, щоб із захопленням і почуттям легкої ностальгії згадувати старий пломбір з його натуральністю і відсутністю ГМО і будь-яких шкідливих добавок, можливо, слід взяти ноги в руки і приготувати своє, домашнє морозиво самостійно! Великих тимчасових і матеріальних витрат тут не знадобиться, тому - до бою!
Як правильно готувати домашнє морозиво?
Для отримання смачного морозива нагрійте в каструлі 250 мл молока, доведіть до кипіння, остудіть. Чотири жовтка збийте з 90 грамами цукру і чайною ложкою ванільного цукру. Безперервно помішуючи, тонкою цівкою влийте жовтки в молоко. Отриману суміш нагрійте на повільному вогні до загусання.
Одержаний крем треба остудити і охолодити в холодильнику. Далі потрібно збити вершки, після чого додати їх в молочно-жовткову суміш.
Півдороги пройдено: тепер ховаємо крем в морозилку, кожну годину дістаємо і збиваємо до максимальної легкості.
Навіщо це потрібно?
Саме так морозиво буде більше схоже на морозиво, а не на молочний лід. Збивати з інтервалом в годину наше морозиво необхідно близько п'яти разів. Перед подачею потримайте морозиво хвилин двадцять у холодильнику.
Наші ласощі готові - можна сміливо розкладати наше морозиво по креманкам, додавати фрукти, джеми, арахісове масло, згущене молоко, вершки і горішки. Неймовірно смачний і корисний десерт без єдиних шкідливих компонентів готовий!