Правильно приготований джем - це в буквальному сенсі цього слова, смак з дитинства. Як правильно приготувати джем? Дізнавайтеся з нами!
Ніжний, народжений десь там, в дитинстві рецепт - з ним можна пити чай, з ним можна їсти омлети і запіканки, його можна намазати на булочку і з'їсти, це - ідеальний заряд вітамінами і мінералами в холодну пору року, коли безліч літніх фруктів і ягід залишаються недоступними.
Якщо ви думаєте, що варіння джемів, варення і конфітюрів - це доля виключно бабусь, то ви фатально помиляєтеся. Смаки можна комбінувати: не зациклюйтеся на звичних яблуках, вишні або полуниці - спробуйте з'єднати банан з ківі або шоколадом, а може апельсин з полуницею, додайте в ласощі корицю, - чому не вишуканий десерт?
Як правильно приготувати джем?
Базовий рецепт виглядає таким чином: моємо фрукти або ягоди, які ми будемо використовувати, нарізаємо на шматочки, в окремих випадках зрізаємо шкірку. Кладемо в об'ємну каструлю, засипаємо цукром, залишаємо на ніч, вранці ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, кип'ятимо кілька хвилин, добре розмішуємо. Цю процедуру проводимо кілька разів, повністю остудивши суміш. Після - розкладаємо по банках і зберігаємо в прохолодному місці.
Це - базовий рецепт, природно, дуже багато залежить від того, які конкретно фрукти або ягоди ви використовуєте, від необхідних обсягів, від бажаної текстури джему.
Можна додати загусники - желатин або агар-агар, в будь-якому випадку, експерименти доведуть вас до єдино правильного, вашого, автентичного рецепта.