Смачні і соковиті відбивні - ця страва улюблена багатьма з дитинства. Ароматні і ситні - це ідеальна основна страва як в свято, так і просто - на кожен день. Гарніруйте відбивні картоплею в різних її варіаціях - страва стане тільки краще!
Отже, як правильно готувати відбивні?
Правильно приготовані відбивні починаються з правильно обраного м'яса. Тут халтура не пройде і м'ясо нам необхідно виключно високоякісне. Якщо свинина, то - стегно, лопатка і ошийок підійдуть нам ідеально. Якщо Ви віддаєте перевагу яловичині, то вибирайте філе, стегно або ростбіф. З куркою ж все просто - краще, ніж філе для цієї страви частини годі й шукати.
Як приготувати смачні відбівні?
Отже, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки товщиною в один-півтора сантиметри. Промиваємо шматочки і обов'язково сушимо. Легко відбиваємо м'ясо з двох сторін спеціальним кухонним молоточком.
Замаринувати відбивні, при бажанні, можна заздалегідь. Однак, солити їх перед смаженням не варто - вони в такому випадку дадуть сік завчасно.
Також, перед смаженням можна використовувати кляр і панірування - в сухарях або борошні.
Як правильно смажити відбивні?
В ідеалі слід використовувати сковороду з антипригарним покриттям. В цілому, підійде і, наприклад, чавунна сковорода. Якщо Ви використовуєте НЕ сковороду з антипригарним покриттям, використовуйте мінімальну кількість масла. У момент відправки м'яса на сковороду, вона повинна бути максимально розпечена.