Як правильно приготувати італійську пасту «Карбонара»?

Як приготувати пасту карбонараПравильно приготована паста «Карбонара» - це справжня візитна картка кожної господині.

Італійська кухня - це справжня перлина Середземномор'я. Мільйони людей щороку їдуть в Італію, щоб покуштувати традиційної піци, пасти, лазаньї. Але, якщо можливості купити квиток і зірватися на найближчих вихідних в Італію немає, то у Вас є альтернатива - побалувати італійською кухнею себе і рідних прямо вдома!

Що таке паста?

Одна з основних деталей італійської кухні, це - звичайно ж, паста. За своєю суттю паста - це макаронні вироби, приготовані різними способами з різноманітними соусами, приправами і спеціями. У кожному регіоні Італії готується свій різновид пасти, але класичними є паста «Карбонара» і паста «Болоньєзе».

Що потрібно для приготування пасти карбонара?

Традиційні елементи пасти карбонара - це, власне, самі макаронні вироби, зазвичай це - спагетті з твердих сортів пшениці, оливкова олія, бекон (в деяких варіаціях замінюється на шинку), яйця, сир і, незважаючи на заборони багатьох гурманів, вершки. Ключовий момент в приготуванні цієї пасти - це соус, для класичного приготування якого потрібна спеціальна сковорода.

Як приготувати пасту карбонара?

1). Спагеті необхідно відварити до стану al dente.

2). Одночасно готуємо соус: обсмажуємо на оливковій олії зі спеціями бекон, після чого додаємо соус і натертий пармезан.

3). З'єднуємо спагетті з соусом прямо в сковороді, попередньо злив воду.

4). Після подачі в тарілку, вливаємо в кожну порцію жовток, який миттєво, під дією тепла пасти, доходить до готовності і зливається з соусом: смак виходить приголомшливим.

5). Посипаємо страву зверху тертим пармезаном - паста готова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.