Правильно приготваний, ароматний чилі кон карне - ідеальний для будь-якої трапези. Навчимося готувати цю екзотичну страву разом!
Що таке чилі кон карне
Чилі кон карне - це екзотична страва мексиканської і техаської кухонь. Попросту, це - чилі з м'ясом, як зрозуміло з назви, основними інгредієнтами залишаються пекучий перець і м'ясо, найбільш часто в страві використовується яловичина. Залежно від регіону, можна зустріти різні добавки, такі як ріпчаста цибуля, томати, квасоля, солодкий перець, часник і багато інших.
Зустрічаються і екзотичні варіанти, такі, як наприклад, чилі кон карне з шоколадом. Консистенція страви теж може бути різною, як і способи подачі - подати чилі кон карне можна на тортилью або ж у вигляді супу. Вегетаріанцям не варто відмовляти собі в цієї ароматнії страві: м'ясо в даному випадку можна замінити соєвим, або сиром тофу.
Як правильно готувати чилі кон карне?
1) Промийте півкіло яловичини, поріжте на невеликі шматочки. Крупно наріжте два солодких перця, промийте банку квасолі, а також почистіть і наріжте кільцями дві головки фіолетового лука.
2) Наріжте пару часточок часнику, трохи свинячого сала розтопіть в сотейнику, там же обсмажте шматочки яловичини.
3) Тим часом, на розігрітій сковороді обсмажте овочі, перекладіть до м'яса. Додайтн трохи м'ясного бульйону, тушкуйте, закривши кришкою до готовності. В кінці додайте кілька ложок томатної пасти або півсклянки томатного соку - в залежності від бажаної густоти і насиченості текстури. І вуаля - смачна мексиканська страва готова!