Панкейки - це ласощі, що з'явилися в нашому побуті порівняно недавно, які іноді називають просто «американськими млинцями». Вони схожі на наші оладки - тільки трохи солодші, готуються легко і просто, що робить панкейки просто ідеальним стравою для смачного і швидкого сніданку. Вони неймовірно пишні і ніжні.
Як правильно готувати панкейки?
Головна запорука хороших, якісних і смачних панкейків - це якісна, суха сковорода. До речі, за рахунок відсутності в ході обсмаження масла, панкейки в рази менш калорійні, ніж ті ж самі оладки або ж класичні млинці.
Класичний рецепт панкейків
- Необхідно змішати 140 грам борошна, приблизно 50 грам цукру, чайну ложку розпушувача, а також треба додати по дрібці солі і соди.
- Далі приблизно три хвилини ретельно збиваємо одне яйце, додаємо стакан молока, перемішуємо, додаємо всі сухі інгредієнти і ще раз перемішуємо.
- В останню чергу вливаємо в тісто 40 грам розтопленого вершкового масла.
- Далі невеликі порції тіста (розмір порції - як на оладки) виливаємо на абсолютно суху сковороду. Печуться панкейки приблизно по дві-три хвилини з кожного боку.
Головне, щоб сковорода в цьому випадку мала антипригарне покриття: саме тоді «американські млинці» вийдуть у Вас максимально смачними, красивими, без жодних пригорілі ділянок.
З чим краще подавати панкейки?
Поливайте панкейки джемом, згущеним молоком, топленим шоколадом, подавайте з фруктами або арахісовим маслом: вони неймовірно смачні в будь-якому виконанні!