Яйця-пашот - універсальне блюдо, а їх різновид, яйця-пашот по-баконьски - рецепт з арсеналу короля угорської кухні Каро Гунделя. На відміну від рецепта яєць Бенедикт , які більше підходять для сніданку, ці яйця-пашот - скоріше закуска або гаряче блюдо. Втім, ніхто не заважає спростити цей рецепт яєць-пашот, щоб подати їх на сніданок.
Яйця-пашот по-баконьски — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 4 свіжих яйця
- 1 невелика цибулина
- 75 гр грибів
- 1 невеликий помідор
- 1/2 зеленого перцю
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок петрушки
- 1/4 ч.л. паприки
- 1/4 ч.л. кмину
- 1/2 ст. сметани
- 1 ст.л. борошна
- 2 порції рису
Яйця-пашот по-баконьски — рецепт приготування
- Спочатку доведеться неабияк попрацювати ножем: цибулю дрібно наріжте, гриби наріжте тонкими скибочками, часник і зелень петрушки дрібно порубати, помідор очистіть від шкірки і разом з перцем наріжте невеликими кубиками.
- У сковороді або каструлі розтопіть шматочок вершкового масла і протягом пари хвилин потушкуйте в ній цибулю.
- Додайте паприку, перемішайте її з цибулею, потім додайте гриби, часник і половину зелені петрушки.
- Приправте сіллю і кмином, злегка розчавленим в ступці. Перемішайте і обсмажуйте протягом декількох хвилин, поки сік, який пустили гриби, не випарується. Потім додайте помідор і перець, долийте трохи води і тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин.
- Відваріть рис. Змішайте сметану з борошном і додайте її в соус, добре перемішайте і тушкуйте ще хвилин п'ять.
- Тим часом відваріть яйця без шкаралупи протягом 2,5 хвилин в киплячій, але не вируючий воді, приправленою сіллю і оцтом, вийміть їх шумівкою і дайте стекти зайвій воді. Викладіть яйця на відварений рис, полийте їх соусом і подавайте, не забудьте посипати зеленню петрушки, що залишилася.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.