Відбивні з баранини в духовці. Як приготувати?

Відбивні з баранини в духовці. Як приготуватиКупуючи баранчика, попросіть порубати його на шматочки завтовшки 1,5-2 см, кожен з яких можна розрубати ще надвоє (а можна залишити як є). Приготувавши ці відбивні з баранини в духовці, ви отримаєте чудове блюдо, нітрохи не гірше, ніж шашлик з ягняти , але з більш глибоким і насиченим смаком. До такої баранини можна подати будь-який соус або підливу, але роль соусу може зіграти і звичайнісіньке вершкове масло з травами і часником : просто додайте невеликий шматочок на кожну з відбивних, і їх смак заграє новими фарбами.

Відбивні з баранини в духовці — інгредієнти для приготування(2 порції)

 

  • 800 гр. баранини

при бажанні - масло з травами і часником
для маринаду:

  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ч.л. вустерського соусу
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 1/2 ч.л. паприки
  • 1/2 ч.л. сушеного часнику
  • 1 ч.л. сушених трав
  • сіль
  • чорний перець

Відбивні з баранини в духовці — рецепт приготування

  • З'єднайте гірчицю (краще взяти зернисту, або, по крайній мірі, не саму злу звичайну), бальзамічний оцет (який в даному випадку покликаний не размягчати м'ясо, а грати роль приправи), сушені трави (беріть свої улюблені, але в даному випадку найбільш доречні чебрець і розмарин) і інші інгредієнти маринаду.
  • Збийте виделкою до стану однорідної емульсії і на свій смак приправте сіллю і свіжомеленим перцем.
  • Змастіть кожну котлетку з баранини з обох сторін і маринуюте від 1 до 12 годин: само собою, чим довше баранина буде маринуватися, тим більше смаку і аромату встигне передати їй маринад.

Відбивні з баранини в духовці — рецепт приготування

Як приготувати?

  • Готуйте баранину в духовці в режимі гриль з обдувом, на решітці у верхній половині духовки, при температурі 220 градусів протягом 12-15 хвилин.
  • Переверніть відбивні на півдорозі, а після закінчення приготування перекладіть їх в форму для запікання, додайте по шматочку масла з травами або звичайного вершкового масла, накрийте фольгою і приберіть в тепле місце ще хвилини на 3-4.
  • Відразу ж після цього відбивні можна подавати до столу.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.