Купуючи баранчика, попросіть порубати його на шматочки завтовшки 1,5-2 см, кожен з яких можна розрубати ще надвоє (а можна залишити як є). Приготувавши ці відбивні з баранини в духовці, ви отримаєте чудове блюдо, нітрохи не гірше, ніж шашлик з ягняти , але з більш глибоким і насиченим смаком. До такої баранини можна подати будь-який соус або підливу, але роль соусу може зіграти і звичайнісіньке вершкове масло з травами і часником : просто додайте невеликий шматочок на кожну з відбивних, і їх смак заграє новими фарбами.
Відбивні з баранини в духовці — інгредієнти для приготування(2 порції)
-
800 гр. баранини
при бажанні - масло з травами і часником
для маринаду:
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. бальзамічного оцту
- 1 ч.л. вустерського соусу
- 3 ст.л. рослинного масла
- 1/2 ч.л. паприки
- 1/2 ч.л. сушеного часнику
- 1 ч.л. сушених трав
- сіль
- чорний перець
Відбивні з баранини в духовці — рецепт приготування
- З'єднайте гірчицю (краще взяти зернисту, або, по крайній мірі, не саму злу звичайну), бальзамічний оцет (який в даному випадку покликаний не размягчати м'ясо, а грати роль приправи), сушені трави (беріть свої улюблені, але в даному випадку найбільш доречні чебрець і розмарин) і інші інгредієнти маринаду.
- Збийте виделкою до стану однорідної емульсії і на свій смак приправте сіллю і свіжомеленим перцем.
- Змастіть кожну котлетку з баранини з обох сторін і маринуюте від 1 до 12 годин: само собою, чим довше баранина буде маринуватися, тим більше смаку і аромату встигне передати їй маринад.
Як приготувати?
- Готуйте баранину в духовці в режимі гриль з обдувом, на решітці у верхній половині духовки, при температурі 220 градусів протягом 12-15 хвилин.
- Переверніть відбивні на півдорозі, а після закінчення приготування перекладіть їх в форму для запікання, додайте по шматочку масла з травами або звичайного вершкового масла, накрийте фольгою і приберіть в тепле місце ще хвилини на 3-4.
- Відразу ж після цього відбивні можна подавати до столу.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.