Тріска, запечена в пармській шинці. Як приготувати?

Як правило, тріска вважається звичайнісінькою рибою, і її поява на столі ажіотажу зазвичай не викликає. Так-то воно так, але і з простих продуктів можна приготувати незвичайні і смачні страви, і тріска не виняток. У цьому рецепті, крім іншого, вам обов'язково сподобається те, що всі необхідні продукти цілком доступні (крім, може бути, пармської шинки, яку в цьому випадку можна замінити скибочками в'яленого окосту або чимось схожим).

Тріска, запечена в пармській шинці. Як приготувати

Тріска, запечена в пармській шинці — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 400 гр філе тріски
  • 3-4 скибочки пармської шинки
  • 1 пучок базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. мигдалю
  • 4 стиглих помідора черрі
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • оливкова олія

Тріска, запечена в пармській шинці — рецепт приготування

  • Півхвилини бланшуйте мигдаль, після чого воду злийте і очистіть шкірку (тепер вона відійде дуже легко), а самі горіхи порубіть.
  • Листя базиліка, часник і помідори гарненько роздушіть в ступці, додайте мигдаль і продовжуйте орудувати товкачем, поки вміст ступки не стане більш-менш однорідною масою.
  • Додайте лимонний сік і оливкову олію, щоб довести пасту до нерідкої консистенції, спробуйте і приправте сіллю і перцем.
  • Ви цілком можете схитрувати і приготувати цю варіацію pesto alla trapanese в блендері - сили піде куди менше, а різниці ніхто все одно не помітить. Втім, є ідея трохи краще: якщо у вас в запасі є баночка в'ялених на сонці помідор, подрібніть їх у блендері разом з базиліком, і така начинка підійде до нашої страви не гірше.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть на стіл лист вощеного паперу, а на нього один до одного викладіть скибочки шинки.
  • Покладіть на шинку філе тріски (якщо філе невеликого розміру, цілком можна покласти два філе так, щоб вони утворили прямокутник).
  • Покрийте рибу рівномірним шаром начинки, а потім акуратно згорніть щільний рулет.
  • Папір зніміть і викиньте, а рулет обережно перекладіть на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, після чого наріжте його порційними шматками і подавайте.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.