Існує безліч рецептів для приготування страв на сковороді-гриль. Їжа приготована за даними рецептами є корисною, оскільки містить мало жиру і готується практично у власному соку. Сковорода-гриль має ребристе дно, в процесі приготування надлишки жиру стікаються в жолоби.
Куряче філе в маринаді із зелені
Складові:
- Філе куряче - 3 шт.
- Рослинна олія - 150 мл.
- Кінза - 2 пучка.
- Петрушка - 2 пучка.
- Часник - 5 середніх зубчика.
- Сіль і чорний перець - за смаком.
Процес приготування:
Для початку готуємо маринад. Помиту зелень і очищені зубчики часнику перебити в блендері. В отриману суміш влити олію рослинну, посолити і поперчити.
Обмащуємо куряче філе приготовленим маринадом. Залишаємо для маринування на 3 години. Перед подачею обсмажуємо куряче філе на сухій сковороді-гриль - п'ять-вісім хвилин на кожну сторону.
Філе індички в томатному маринаді
Складові:
- Філе індички - 750 гр.
- Томатне пюре або паста - 100 гр.
- Оливкова олія - 100 мл.
- Цибуля - 1 шт.
- Газована мінеральна вода - 100 мл.
- Аджика - за смаком
- Червоний перець і сіль - 1 щіпка.
- Коріандр мелений - 0,5 ч.л.
- Соєвий соус - 30 мл.
Процес приготування:
Готуємо маринад. Лук перебити в блендері або дрібно порізати. Додати томатну пасту, мінеральну воду, аджику, оливкову олію, коріандр, соєвий соус, посолити, поперчити і добре перемішати.
Нарізані на рівні частини філе індички злегка відбити і покласти в маринад. М'ясо в маринаді поставити в холодильник на добу. Перед подачею викласти на суху сковорідку-гриль та смажити по чотири хвилини на кожну сторону. Готову індичку викладають на тарілку.
Вирізка яловичини в маринаді з йогуртом і часником
Складові:
- Вирізка яловича - 2200 гр.
- Дрібно порізана петрушка - 1 ст. л.
- Сік лимона - 2 ст. л.
- Йогурт - 400 гр.
- Часник - 4-6 зубчиків
- Червоний перець - 0,5 ч. л.
- Паприка - 1 ч. л.
- Сіль - 1 щіпка.
Процес приготування:
Готуємо маринад. Змішуємо йогурт, дрібно нарізану петрушку, паприку, сік лимона, сіль, червоний перець і дрібно порубаний часник. Яловичу вирізку порційно нарізаємо на рівні частини - по 3 сантиметри товщиною. М'ясо викласти в маринад і поставити в холодильник на ніч.
Сковорідку-гриль змащуємо рослинною олією або оливковою. Розігріваємо сковорідку, м'ясо смажимо на великому вогні - по 5-7 хвилин на кожну сторону. Знімаємо з пательні і накриваємо фольгою на 10 хвилин.