Топ-3 рецепта страв приготованих на сковороді-гриль

Топ-3 рецептаІснує безліч рецептів для приготування страв на сковороді-гриль. Їжа приготована за даними рецептами є корисною, оскільки містить мало жиру і готується практично у власному соку. Сковорода-гриль має ребристе дно, в процесі приготування надлишки жиру стікаються в жолоби.

Куряче філе в маринаді із зелені

Складові:

  • Філе куряче - 3 шт.
  • Рослинна олія - ​​150 мл.
  • Кінза - 2 пучка.
  • Петрушка - 2 пучка.
  • Часник - 5 середніх зубчика.
  • Сіль і чорний перець - за смаком.

Процес приготування:

Для початку готуємо маринад. Помиту зелень і очищені зубчики часнику перебити в блендері. В отриману суміш влити олію рослинну, посолити і поперчити.
Обмащуємо куряче філе приготовленим маринадом. Залишаємо для маринування на 3 години. Перед подачею обсмажуємо куряче філе на сухій сковороді-гриль - п'ять-вісім хвилин на кожну сторону.

Філе індички в томатному маринаді

Складові:

  • Філе індички  - 750 гр.
  • Томатне пюре або паста - 100 гр.
  • Оливкова олія - ​​100 мл.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Газована мінеральна вода - 100 мл.
  • Аджика - за смаком
  • Червоний перець і сіль - 1 щіпка.
  • Коріандр мелений - 0,5 ч.л.
  • Соєвий соус  - 30 мл.

Процес приготування:

Готуємо маринад. Лук перебити в блендері або дрібно порізати. Додати томатну пасту, мінеральну воду, аджику, оливкову олію, коріандр, соєвий соус, посолити, поперчити і добре перемішати.
Нарізані на рівні частини філе індички злегка відбити і покласти в маринад. М'ясо в маринаді поставити в холодильник на добу. Перед подачею викласти на суху сковорідку-гриль та смажити по чотири хвилини на кожну сторону. Готову індичку викладають на тарілку.

Вирізка яловичини в маринаді з йогуртом і часником

Складові:

  • Вирізка яловича - 2200 гр.
  • Дрібно порізана петрушка - 1 ст. л.
  • Сік лимона - 2 ст. л.
  • Йогурт - 400 гр.
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Червоний перець - 0,5 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 щіпка.

Процес приготування:

Готуємо маринад. Змішуємо йогурт, дрібно нарізану петрушку, паприку, сік лимона, сіль, червоний перець і дрібно порубаний часник. Яловичу вирізку порційно нарізаємо на рівні частини - по 3 сантиметри товщиною. М'ясо викласти в маринад і поставити в холодильник на ніч.
Сковорідку-гриль змащуємо рослинною олією або оливковою. Розігріваємо сковорідку, м'ясо смажимо на великому вогні - по 5-7 хвилин на кожну сторону. Знімаємо з пательні і накриваємо фольгою на 10 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.