Судак з польським соусом. Як приготувати?

Бувають такі моменти, коли надзвичайно гостро відчуваєш смак життя. Вони рідкісні, і тому особливо бажані - хоча, за великим рахунком, для цього потрібно зовсім небагато. Спокій на душі і маленькі радощі, що складаються у відчуття гармонії і абсолютного щастя. До однієї з таких радощів ви доторкнетеся, приготувавши рибу з польським соусом. А більше я нічого не скажу - якщо спробуєте, то самі все зрозумієте.

Судак з польським соусом. Як приготувати

Риба з польським соусом — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 400 гр філе судака
  • 1 келих сухого білого вина

Для соусу — інгредієнти для приготування

  • 100 гр вершкового масла
  • 1 яйце, зварене круто
  • кілька гілочок петрушки і кропу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль
  • перець

Судак з польським соусом — рецепт приготування

  • Філе судака збризніть лимонним соком, приправте сіллю і перцем і відкладіть.
  • Сковороду, в якій можна буде розмістити філе в один шар, змастіть маслом, виріжте коло з пергаменту діаметром зі сковороду і також змастіть.
  • Покладіть судака в сковороду, залийте вином (при цьому риба повинна бути занурена в вино тільки наполовину), накрийте пергаментом і поставте сковороду на мінімальний вогонь.
  • Ще краще буде, якщо половину вина замінити рибним бульйоном, додати в вино чайну ложку соєвого або рибного соусу , покласти гілочку петрушки - але судак така риба, що навіть в одному тільки вині вийде незрівнянно.
  • Припускають рибу у вині до готовності - на це піде 12-15 хвилин, але більш точніше, як не дивно, буде визначення готовності «на око».
  • Поки судак готується, приготуйте соус. Розтопіть масло , додайте лимонний сік і подрібнені яйце і зелень, спробуйте і приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  • Готову рибу перекладіть на тарілки, полийте соусом і прикрасьте зеленню кропу. Гарнір необов'язковий, але свіжий білий хліб - дуже бажаний.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.