Що ви робите з судаком, якщо вам вдається купити його свіжим? Зараз вгадаю: обсипаєте його в борошні і смажите в маслі. Смачно, соковито, нудно. Що ж, сьогодні ми спробуємо надати звичайній страві незвичайний смак — приготуємо судака на пару з суперкорисним бурим рисом, а азіатські мотиви допоможуть заграти нашій старій знайомій рибі новими фарбами.
Судак на пару з бурим рисом — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 400 г філе судака
- 200 р. бурого рису
- 1 перо зеленої цибулі
- 1 пучок кінзи
- 1 лайм
- 1 невеликий гострий перчик
- 2 зубчики часнику
- корінь імбиру
- 1,5 ст. л. кунжутного масла
- 1,5 ст. л. соєвого соусу
Судак на пару з бурим рисом — рецепт приготування
- Для того, щоб все було під рукою, насамперед наріжте зелену цибулю під кутом, вичистіть мембрану і зерна з перчика і подрібніть його, натріть цедру лайма і видавіть сік.
- Викладіть філе судака в пароварку, приправте рибу і побросайте зверху цибулю, цедру лайма і половину подрібненого перчика. Збризніть філе судака соком лайма (як мінімум половину соку слід зберегти).
- Бурий рис відваріть до готовності, а поки він вариться, зробіть для нього заправку.
- Для цього натріть часник і таку ж за обсягом частину кореня імбиру на дрібній тертці і змішайте з маслом, соєвим соусом, та соком лайма, що залишився і перчиком. Гарненько перемішайте.
- Приготуйте на пару судака (для цього знадобиться близько шести хвилин), перевіривши готовність риби ножем.
- Злийте воду з рису і перемішайте його з заправкою — у вас вийде смачний гарнір з яскравим смаком. Викладіть рис на тарілку акуратною гіркою, пристройте зверху рибу і подавайте з подрібненою зеленню кінзи.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.