Стейк на сковороді під силу кожному!

Як приготувати стейк на сковороді вдомаКожен з нас любить м'ясні страви і хоча б раз в житті пробував стейк. Якщо ви хочете спробувати його ще раз або вперше насолодиться цією божественною стравою, даний рецепт для вас.

Що потрібно для приготування стейку вдома?

Найголовнішим інгредієнтом, як ви вже здогадалися, буде м'ясо. Дуже важливо те, щоб воно було витриманим. Воно має бути витриманим тому, що відразу після забою м'язи ще не розслаблені і такий стейк виходить жорстким.

Далі за інгредієнтами нам знадобиться: стейк, рослинне масло, сіль, перець і ваш улюблений набір спецій. Так само вам знадобитися сковорода гриль. Ідеально прожарений стейк виходить саме на сковороді гриль.

Як приготувати стейк на сковороді вдома?

Процес приготування не сильно складний, тому з ним впорається навіть початківий кулінар.

В першу чергу стейк повинен бути не тонше 2.5 см. Перед жаркою стейк необхідно витримати при кімнатній температурі протягом 2 годин, це значно полегшить вам процес приготування.

Стейк можна промивати. Обов'язково його потрібно обсушити, використовуючи паперові рушники: поверхня стейка повинна бути ідеально сухою.

Далі гарненько розігрійте сковороду, не кладіть стейк на холодну сковорідку. Масло наливати не обов'язково, варто лише обмазати стейк маслом і приправити його сіллю і перцем.

Обсмажуйте стейк по 1.5-2.5 хвилини з кожного боку. Перевертати стейк потрібно кулінарними щипцями і ні в якому разі не виделкою, так ви його пошкодите і почне витікати сік.

Не перевертайте стейк завчасно: якщо м'ясо не відстає від сковороди, значить скоринки ще немає і потрібно дати стейку трохи часу.

Тепер поговоримо про готовність стейка.

Існує три основних ступеня підсмажування:

  • Rare (з кров'ю, 45-50 ° С).
  • Medium (середня, 55-60 ° С).
  • Well-done (сильно прожарений, 65-70 ° С).

Ідеальним вважається стейк, засмажений до стану від Medium-Rare до Medium. Сильно просмажене м'ясо втрачає весь сік і стає досить жорстким. У той же час, прожарка Blue (40 ° С) - це теж на великого любителя. У цьому випадку м'ясо обсмажується тільки зверху, а всередині залишається практично сирим. Вважається, що доводити стейк з добірної яловичини до стану Medium-Well або Well-Done - це злочин!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.