Секрети ідеальної картоплі фрі: як приготувати вдома?

Як правильно готувати картоплю фрі в домашніх умовах?Картопля фрі - це хоч і не та страва, яку бажано вживати щодня, а особливо тим, що худнуть, але це одне з улюблених ласощів мільйонів людей і, якщо нечасто, - то навіщо відмовляти собі в задоволенні?

Картопля фрі по своїй суті - це картопля, яка нарізана тонкою соломкою і протягом короткого часу засмажена у фритюрі з великою кількістю масла. Продукт виходить надзвичайно смачним, ароматним, з дуже хрусткою скоринкою і ніжною серцевиною. Ми звикли їсти картоплю фрі в фастфудах, але чому б не поекспериментувати з її приготуванням вдома?

Як правильно готувати картоплю фрі в домашніх умовах?

Помийте картоплю, почистіть, наріжте тонкою соломкою. Налийте в глибоку сковороду достатню кількість масла, розігріїте, доведіть буквально до киплячого стану. Покладіть туди порізану картоплю. Жарка займає небагато часу: хвилини три.

Радимо Вам постійно як би «перемішувати» картоплю або ж струшувати сковороду, щоб шматочки картоплі не злипалися.

Велике блюдо застилаємо паперовою серветкою і за допомогою шумівки виловлюємо картоплю, викладаємо на блюдо - таким чином зайве масло вбереться серветкою. Солимо картоплю безпосередньо на цьому етапі.

Приготуйте до картоплі Ваші улюблені соуси - краще кілька видів: такий варіант ідеальний для вечері у великій компанії!

На якому посуді слід смажити картоплю фрі?

Якщо у Вас немає фритюрниці не тільки на кухні, але і в списку запланованих покупок - не біда. Вам на допомогу прийде якісна сковорода, в ідеалі - чавунна, саме вона дозволить прожарити картоплю рівномірно і зробити її максимально смачною. Також бажано, щоб сковорода була досить глибокою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.