Картопля фрі - це хоч і не та страва, яку бажано вживати щодня, а особливо тим, що худнуть, але це одне з улюблених ласощів мільйонів людей і, якщо нечасто, - то навіщо відмовляти собі в задоволенні?
Картопля фрі по своїй суті - це картопля, яка нарізана тонкою соломкою і протягом короткого часу засмажена у фритюрі з великою кількістю масла. Продукт виходить надзвичайно смачним, ароматним, з дуже хрусткою скоринкою і ніжною серцевиною. Ми звикли їсти картоплю фрі в фастфудах, але чому б не поекспериментувати з її приготуванням вдома?
Як правильно готувати картоплю фрі в домашніх умовах?
Помийте картоплю, почистіть, наріжте тонкою соломкою. Налийте в глибоку сковороду достатню кількість масла, розігріїте, доведіть буквально до киплячого стану. Покладіть туди порізану картоплю. Жарка займає небагато часу: хвилини три.
Радимо Вам постійно як би «перемішувати» картоплю або ж струшувати сковороду, щоб шматочки картоплі не злипалися.
Велике блюдо застилаємо паперовою серветкою і за допомогою шумівки виловлюємо картоплю, викладаємо на блюдо - таким чином зайве масло вбереться серветкою. Солимо картоплю безпосередньо на цьому етапі.
Приготуйте до картоплі Ваші улюблені соуси - краще кілька видів: такий варіант ідеальний для вечері у великій компанії!
На якому посуді слід смажити картоплю фрі?
Якщо у Вас немає фритюрниці не тільки на кухні, але і в списку запланованих покупок - не біда. Вам на допомогу прийде якісна сковорода, в ідеалі - чавунна, саме вона дозволить прожарити картоплю рівномірно і зробити її максимально смачною. Також бажано, щоб сковорода була досить глибокою.
10 років я працював у кафе: підтверджую саме так я готувал картоплю фрі. При жарці обов’язково треба струшувати сковороду, так картопля краще просочується олією.
Вийшло! Спасибі за такий простий рецепт картоплі фрі!
Дуже апетитно і привабливо виглядає!