Салат з помідорів на ложе з моцарелли. Як приготувати?

Минулого разу я вирішив, що для того, щоб опублікувати ще один рецепт салату, це повинно бути щось дійсно видатне. І ось, тепер, це сталося. Зустрічайте - по-справжньому чудовий салат з помідорів і моцарели. Так, в основі даного рецепта лежить старе добре поєднання продуктів, але ефект перевершує всі очікування. З того моменту, як я «винайшов» цей салат, я дуже пишався собою, тому мені не соромно запропонувати його вам.

 Салат з помідорів на ложе з моцарелли

Салат з помідорів на ложе з моцарелли — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 1упаковка (125 гр) сиру моцарелла
  • 200 гр помідорів, бажано різнокольорових
  • кілька гілочок базиліка
  • жменю паростків редису або гірчиці
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. тертого пармезану

Для сметанної заправки — інгредієнти для приготування

  • 2 ст.л. сметани
  • 1/2 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 ст.л. лимонного соку
  • мелений чилі
  • цедра лимона

Для салатного заправлення — інгредієнти для приготування:

  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку

Салат з помідорів на ложе з моцарелли — рецепт приготування

  • Шарик моцарели тонким і гострим ножем розріжте на 6 кружечків, і викладіть на тарілки. Помідори - дуже бажано, щоб це були плоди різних сортів (на фото - жовті та червоні черрі), і чим більше різновидів, тим краще - крупно наріжте.
  • З'єднайте в мисці помідори з подрібненим часником і дрібно нарізаними або порваними листям базиліка.
  • Додайте паростки редису - їх часто можна купити в магазині, або замінити паростками гірчиці або чимось схожим.
  • Спочатку приготуйте сметанну заправку для моцарели: візьміть не дуже густу сметану і до однорідності розмішайте її з оливковою олією і лимонним соком. Спробуйте - у вас повинна вийти приємна на смак, трохи кислувата заправка - і приправте сіллю і перцем.
  • Намажте моцарелу тонким шаром сметанної заправки, приправте меленим чилі і лимонною цедрою.
  • Власне ж для самого салату з помідорів ми приготуємо найпростішу заправку з оливкової олії та лимонного соку, йому більшого й не потрібно.
  • Приправте заправлений салат сіллю і перцем і викладіть на моцарелу. Зверху злегка присипте його тертим пармезаном і відразу ж подавайте.

Будьте обережні, пригощаючи цим салатом непроханих гостей - вони обов'язково до вас повернуться ще, і не раз!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.