Минулого разу я вирішив, що для того, щоб опублікувати ще один рецепт салату, це повинно бути щось дійсно видатне. І ось, тепер, це сталося. Зустрічайте - по-справжньому чудовий салат з помідорів і моцарели. Так, в основі даного рецепта лежить старе добре поєднання продуктів, але ефект перевершує всі очікування. З того моменту, як я «винайшов» цей салат, я дуже пишався собою, тому мені не соромно запропонувати його вам.
Салат з помідорів на ложе з моцарелли — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 1упаковка (125 гр) сиру моцарелла
- 200 гр помідорів, бажано різнокольорових
- кілька гілочок базиліка
- жменю паростків редису або гірчиці
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л. тертого пармезану
Для сметанної заправки — інгредієнти для приготування
- 2 ст.л. сметани
- 1/2 ст.л. оливкової олії
- 1/2 ст.л. лимонного соку
- мелений чилі
- цедра лимона
Для салатного заправлення — інгредієнти для приготування:
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. лимонного соку
Салат з помідорів на ложе з моцарелли — рецепт приготування
- Шарик моцарели тонким і гострим ножем розріжте на 6 кружечків, і викладіть на тарілки. Помідори - дуже бажано, щоб це були плоди різних сортів (на фото - жовті та червоні черрі), і чим більше різновидів, тим краще - крупно наріжте.
- З'єднайте в мисці помідори з подрібненим часником і дрібно нарізаними або порваними листям базиліка.
- Додайте паростки редису - їх часто можна купити в магазині, або замінити паростками гірчиці або чимось схожим.
- Спочатку приготуйте сметанну заправку для моцарели: візьміть не дуже густу сметану і до однорідності розмішайте її з оливковою олією і лимонним соком. Спробуйте - у вас повинна вийти приємна на смак, трохи кислувата заправка - і приправте сіллю і перцем.
- Намажте моцарелу тонким шаром сметанної заправки, приправте меленим чилі і лимонною цедрою.
- Власне ж для самого салату з помідорів ми приготуємо найпростішу заправку з оливкової олії та лимонного соку, йому більшого й не потрібно.
- Приправте заправлений салат сіллю і перцем і викладіть на моцарелу. Зверху злегка присипте його тертим пармезаном і відразу ж подавайте.
Будьте обережні, пригощаючи цим салатом непроханих гостей - вони обов'язково до вас повернуться ще, і не раз!
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
За цей шедевр автору – п’ять балів!!! Аплодую стоячи!!!!
Але я готувала без майонезу, із зеленню та з оливковою олією.
Це просто шедевр!
P.S.: тільки я не зрозуміла, що таке паростки редису. Це коли редис вже переріс і з стебел з’являються «шишечки»? Або… я щось взагалі не розумію… 🙁
Ах залиште, до чого оплески, не зіпсувати моцарелу майонезом – не велика заслуга. 🙂
А паростки редису – це, грубо кажучи, пророщений редис, перші паростки, зелені і ніжні, на яких тільки-тільки листочки починають прокльовуватися. Бачите, на фото вони лежать на самій верхівці всієї цієї конструкції? Їх можна замінити паростками гірчиці, або крес-салатом, або… багато чим можна.