Всі ви, звичайно ж, пам'ятаєте історію про те, як з'явився на світ класичний рецепт салату "Цезар". Однак творець салату, Цезар Кардіні, прийшов до такого рецепту не від хорошого життя; ми ж, не скуті обставинами, можемо дозволити собі цілковиту імпровізацію - наприклад, ось таку. Простий рецепт салату «Цезар» з беконом - оригінальний і смачний підхід до класики.
Салат «Цезар» з беконом — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 1 невеликий качан салату «Романо»
- 4 смужки бекону
- 2 курячих яйця
- 3 ст.л. тертого пармезану, ще стільки ж порізати тонкою стружкою
- 2 зубчики часнику
- 1/2 буханки білого хліба, трохи черствого
Для заправки — інгредієнти для приготування
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. вустерського соусу
Салат «Цезар» — рецепт приготування
- Обржарте скоринку у хліба, поріжте його кубиками, покладіть в форму для запікання і збризніть невеликою кількістю оливкової олії.
- Поставте форму в духовку на 180 градусів і, час від часу струшуючи, запікайте до золотистого кольору.
- Поставте сковороду на малий вогонь і покладіть на неї скибочки бекону: витоплювати жир, іноді перевертаючи бекон, а потім перекладіть його на паперові рушники.
- Салат розділіть на окремі листки, промийте і викладіть на паперові рушники (але вже інші!).
- Розігрійте трохи оливкового масла і покладіть в нього часник, роздавлений і дрібно порубаний. Прогрівайте часник в олії на малому вогні, поки він не почне темніти, а потім дістаньте його зі сковороди і обсмажте в олії хлібні крутони - вони придбають аромат часнику.
- З'єднайте складові заправки до однорідного стану, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
- У киплячій воді, заправленою оцтом і сіллю, відваріть яйця без шкаралупи протягом двох хвилин, вийміть шумівкою і дайте стекти зайвій воді.
- Тепер, безпосередньо перед подачею, заправте салат, викладіть листя на тарілку, покладіть зверху яйце, і прикрасьте беконом і стружкою пармезану. Посипте часниковими крутонами, тертим пармезаном - і несіть на стіл.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.