Салат «Цезар». Як приготувати?

Всі ви, звичайно ж, пам'ятаєте історію про те, як з'явився на світ класичний рецепт салату "Цезар". Однак творець салату, Цезар Кардіні, прийшов до такого рецепту не від хорошого життя; ми ж, не скуті обставинами, можемо дозволити собі цілковиту імпровізацію - наприклад, ось таку. Простий рецепт салату «Цезар» з беконом - оригінальний і смачний підхід до класики.

Салат «Цезар». Як приготувати

Салат «Цезар» з беконом — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 1 невеликий качан салату «Романо»
  • 4 смужки бекону
  • 2 курячих яйця
  • 3 ст.л. тертого пармезану, ще стільки ж порізати тонкою стружкою
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 буханки білого хліба, трохи черствого

Для заправки — інгредієнти для приготування

  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. вустерського соусу

Салат «Цезар» — рецепт приготування

  • Обржарте скоринку у хліба, поріжте його кубиками, покладіть в форму для запікання і збризніть невеликою кількістю оливкової олії.
  • Поставте форму в духовку на 180 градусів і, час від часу струшуючи, запікайте до золотистого кольору.
  • Поставте сковороду на малий вогонь і покладіть на неї скибочки бекону: витоплювати жир, іноді перевертаючи бекон, а потім перекладіть його на паперові рушники.
  • Салат розділіть на окремі листки, промийте і викладіть на паперові рушники (але вже інші!).
  • Розігрійте трохи оливкового масла і покладіть в нього часник, роздавлений і дрібно порубаний. Прогрівайте часник в олії на малому вогні, поки він не почне темніти, а потім дістаньте його зі сковороди і обсмажте в олії хлібні крутони - вони придбають аромат часнику.
  • З'єднайте складові заправки до однорідного стану, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  • У киплячій воді, заправленою оцтом і сіллю, відваріть яйця без шкаралупи протягом двох хвилин, вийміть шумівкою і дайте стекти зайвій воді.
  • Тепер, безпосередньо перед подачею, заправте салат, викладіть листя на тарілку, покладіть зверху яйце, і прикрасьте беконом і стружкою пармезану. Посипте часниковими крутонами, тертим пармезаном - і несіть на стіл.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.