Рулетики з палтуса з помідорами. Як приготувати?

Ці рибні рулетики - просте у виконанні і незвичайне в подачі блюдо для легкого обіду або вечері. Можна гарнірувати його легким салатом зі свіжих овочів, але, по-моєму, це абсолютно зайве - наш палтус буде цілком самодостатній. До речі, замість палтуса цілком підійде філе іншої риби.

Рулетики з палтуса з помідорами. Як приготувати

Рулетики з палтуса з помідорами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 400 гр. філе палтуса
  • 4 жовтих помідора черрі або 1 великий жовтий помідор
  • 4 червоних помідора черрі або 1 великий червоний помідор
  • 1 ст.л. каперсів
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 4 гілочки розмарину
  • 1 лимон
  • 4 скибочки чіабатти або будь-якого білого хліба
  • оцет з білого вина

Рулетики з палтуса з помідорами — рецепт приготування

  • Натріть цедру лимона, з нижньої частини гілочок розмарину видаліть листочки. Рибу приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем і цедрою, злегка збризніть лимонним соком і приберіть в холодильник.
  • Помідори наріжте на невеликі шматочки - якщо у вас великі помідори, попередньо видаліть шкірку і насіння і залиште тільки м'якоть, з черрі же можна не церемонитися. Каперси і часник подрібніть, додайте до помідорів, потім нарубайте зелень петрушки (зелені не шкодувати!). З'єднайте все в мисці.
  • Приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем, лимонним соком, влийте 1 ч.л. винного оцту і гарненько перемішайте. Спробуйте те, що вийшло, при необхідності знову приправте за смаком.
  • Якщо вам доводиться зупиняти себе від того, щоб з'їсти це негайно - значить, потрібний результат досягнутий. Поборіть в собі цю спокусу і розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Дістаньте рибу і розріжте на неширокі смужки (з 1 філе у мене вийшло 4 таких смужки).
  • Тепер ложкою викладіть начинку на кожну скибочку риби і акуратно згорніть в рулетик. Заколіть кожен рулетик гілочкою розмарину, а потім закріпіть його на шматочку чіабатти, попередньо трохи підсушеної. Цим ви вб'єте відразу декількох зайців: по-перше, всі соки будуть стікати вниз, і риба буде саме пектися, а не тушкуватися. По-друге, вони не пропадуть даром - соки просочать чіабатту, яка сама по собі придбає карколомний аромат. По-третє, ви одним махом вирішите питання з гарніром, і, нарешті, такий «вітрильник» ще й відмінно виглядає. Збризніть рибу оливковою олією і поставте в духовку на 20 хвилин, після чого без зволікання подавайте до столу.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.