Різотто з морепродуктами. Як приготувати?

Різотто з морепродуктами - надзвичайно проста і в той же час вишукана страва, яка цілком підходить як для дружніх посиденьок, так і для урочистої вечері. Ідеальний варіант - взяти свіжі морепродукти, але цілком підійдуть і заморожені, окремо або у вигляді морського коктейлю. Міняйте склад рецепта різотто з морепродуктами на свій смак - ви можете взяти іншу рибу, додати кальмари, гребінці, і так далі. І не забудьте завчасно розморозити дари моря - для цього за добу до приготування різотто з морепродуктами їх потрібно перемістити з морозилки в холодильник, щоб вони спокійно відтанули.

Різотто з морепродуктами. Як приготувати

Різотто з морепродуктами — інгредієнти для приготування(2 порції)

 

  • 150 гр рису для різотто
  • 150 гр філе морського окуня
  • 8 королівських креветок
  • 4 мідії
  • 4 осьминожки
  • 1 келих мартіні
  • 1 зубчик часнику
  • 1 невелика цибулина
  • 1/2 черешки селери
  • 1 щіпка шафрану
  • сік і цедра 1/2 лимона
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • оливкова олія
  • вершкове масло

Для бульйону — інгредієнти для приготування

  • 1 л. води
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 помідор
  • 1/2 черешки селери
  • 1 гілочка петрушки
  • 1 гілочка кропу
  • чорний перець , лавровий лист
  • риб'ячі голови, хвости

Різотто з морепродуктами — рецепт приготування

  • Спочатку підготуємо рибний бульйон , який є основою смаку нашого різотто. Для цього всі інгредієнти бульйону, крім риб'ячих голів і хвостів (в магазинах часто можна купити такий «суповий набір» за смішні гроші, скористайтеся цим), грубо наріжте, залийте водою і поставте на вогонь.
  • Коли вода закипить, додайте риб'ячі голови, знову доведіть воду до кипіння, після чого зменшіть вогонь. Варіть на повільному вогні 15 хвилин, потім вкладете філе окуня або іншої риби, яку ви використовуєте. Через 8-10 хвилин акуратно витягніть філе і відкладіть, бульйон процідіть.
  • На сковороді нагрійте трохи оливкової олії, і покладіть в неї шматочок вершкового масла. Коли воно розтане, перемішайте і додайте на сковороду подрібнені часник, цибулину і 1/2 черешки селери.
  • Перемішайте овочі, потім приправте шафраном і меленим сушеним перцем чилі , і пасеруйте 15 хвилин, час від часу помішуючи.
  • В цей час поставте на вогонь бульйон, нам не потрібно, щоб він кипів, але він повинен бути гарячим. При бажанні можна влити в бульйон півкелиха білого вина. Потім додайте на сковороду рис (рис для різотто, як правило, не промивають!), Додайте вогонь, перемішайте, а через хвилину додайте келих мартіні або звичайного білого вина. Продовжуйте помішувати, а коли вино випарується, посоліть рис і зробіть вогонь трохи менше середнього.
  • Додавайте бульйон по одному ополонику, постійно слідкуючи за рисом і чекаючи, поки весь бульйон не випарується. Хвилин через 10 спробуйте рис, і, якщо він майже готовий - додайте на сковороду очищені креветки, мідії і рибу, окремо відваріть осьминожек в бульйоні.
  • Доведіть рис ще одним-двома ополониками бульйону до потрібної кондиції, потім додайте в нього відварених осьминожек і вимкніть вогонь. Приправте різотто сіллю, свіжомеленим чорним перцем, додайте невеликий шматочок масла і сік лимона, і перемішайте.
  • Накрийте каструлю кришкою і дайте різотто настоятися ще хвилини 2-3. Викладайте різотто на тарілки, полийте бульйоном і посипте його подрібненою зеленню петрушки і цедрою лимона. А тепер - швидше до столу, поки не охололо!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.