Різотто з фенхелем і овечим сиром. Як приготувати?

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом надзвичайно смачного різотто з сиром і фенхелем.

Фенхель - трохи солодкуватий і пряний овоч, а після запікання він стане більш м'яким та ароматним. В акомпанемент до нього я вирішив використати м'який овечий сир, але ви можете замінити його будь-яким іншим м'яким сиром з козячого або коров'ячого молока. Оскільки ми будемо використовувати тільки вегетаріанські продукти, це блюдо навряд чи зможе зіпсувати вашу фігуру.

Різотто з фенхелем і овечим сиром. Як приготувати

Різотто з фенхелем і м'яким сиром — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 160 гр рису для різотто
  • 450 мл овочевого бульйону
  • 2 зубчики часнику
  • 1 невелика цибулина
  • 1 бульба фенхеля
  • 1 келих вермуту або сухого білого вина
  • 125 г м'якого овечого сиру
  • 1/2 ч.л. насіння фенхелю
  • 1 пучок петрушки
    сік і цедра 1/2 лимона
  • мелений чилі
  • 4 ст.л. тертого пармезану
  • оливкова олія
  • вершкове масло

Різотто з фенхелем і овечим сиром — рецепт приготування

  • Спочатку, як водиться при приготуванні різотто , займемося soffritto, ось тільки замість селери візьмемо пару наймолодших і м'яких стебел фенхеля, які дісталися вам разом з бульбою, а також додамо до овочів насіння фенхелю, розтерті в ступці.
  • Отже, подрібніть цибулю, часник і стебла фенхелю, додайте до них насіння фенхелю і обсмажуйте овочі на невеликій кількості оливкової олії на малому вогні близько 15 хвилин.
  • Бульбу фенхеля розріжте на четвертинки, збризніть оливковою олією і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.
  • Потім поставте каструлю з бульйоном на вогонь, і після того, як овочі обсмажаться і стануть м'якими, додайте на сковороду рис і збільште вогонь під нею до максимуму.
  • Обсмажуйте рис хвилину-другу, влийте вино і зменшіть вогонь до середнього, продовжуючи постійно помішувати рис.
  • Після того, як вино повністю випарується, додайте на сковороду гарячий бульйон по одному ополонику за раз, кожен раз інтенсивно перемішуючи рис до тих пір, поки бульйон на сковороді повністю не випарується.
  • Хвилин через 12-14 будьте напоготові - рис вже майже дійшов до потрібного нам стану al dente , спробуйте його, і після того, як рис буде готовий, приберіть сковороду з плити і приправте рис сіллю, перцем і, при бажанні, меленим чилі.
  • Додайте в сковороду крупно нарізану зелень петрушки (можна просто порвати листя руками), грубо нарізаний запечений фенхель, пармезан і пару шматочків вершкового масла.
  • Збризніть різотто лимонним соком, покришіть в нього половину овечого сиру, добре перемішайте і накрийте сковороду кришкою на 2-3 хвилини.
  • Подавайте різотто, прикрасивши його овечим сиром, що залишився і приправивши подрібненою зеленню фенхеля, меленим чилі (якщо ви десь роздобули сушений пепперончіно, використовуйте його), лимонною цедрою і невеликою кількістю тертого пармезану.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.