Метушні з цим рецептом трохи, а підсумком ваших зусиль буде незвичайне блюдо. На жаль незвичайне - адже колись ріпа була чи не царицею російського столу, але не витримавши конкуренції з картоплею, стала майже екзотикою. Що ж, спробуємо висмикнути ріпку із забуття, а також навчимо дітей, багато з яких знають про ріпу тільки з російських казок.
Ріпа, фарширована грибами — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 2 великих ріпки
- 50 гр. грибів
- 1 невелика цибулина
- 1 зубчик часнику
- кілька гілочок петрушки
- сир
- вершкове масло
- сметана
Ріпа, запечена з грибами — рецепт приготування
- Ріпу помийте, змастіть невеликою кількістю рослинної олії і запікайте в духовці протягом 1 години при температурі 180 градусів.
- Дістаньте ріпку з духовки і дайте їй трохи охолонути, а температуру духовки збільште до 220.
- Подрібнені цибулю і часник обсмажте на невеликій кількості рослинної олії, потім додайте дрібно рубані гриби і обсмажуйте їх до рум'яної скоринки. Приправте сіллю і перцем.
- Очистіть ріпу і вийміть серцевину. Витягнуту м'якоть ріпи подрібніть, перемішайте з обсмаженими грибами і цибулею і начиніть кожну ріпку отриманою сумішшю.
- Зверху поставте шматочок масла і запікайте в духовці протягом 30 хвилин. Потім полийте ріпу сметаною і запікайте ще хвилин 15-20.
- Нарешті, посипте ріпу невеликою кількістю тертого сиру, і запікайте до тих пір, поки він не розплавиться. Подавайте, посипавши подрібненою зеленню петНапишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Прекрасний рецепт.
Чудовий смак, готувала з лісних грибів.
Дітям сподобалось, вони були шоковані.
Спасибі за рецепт! Сиру не додавав, але смак не погіршився. Може хтось знає який сир краще взяти?