Ріпа, запечена з грибами. Як приготувати?

Метушні з цим рецептом трохи, а підсумком ваших зусиль буде незвичайне блюдо. На жаль незвичайне - адже колись ріпа була чи не царицею російського столу, але не витримавши конкуренції з картоплею, стала майже  екзотикою. Що ж, спробуємо висмикнути ріпку із забуття, а також навчимо дітей, багато з яких знають про ріпу тільки з російських казок.

Ріпа, запечена з грибами. Як приготувати

Ріпа, фарширована грибами — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 великих ріпки
  • 50 гр. грибів
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • сир
  • вершкове масло
  • сметана

Ріпа, запечена з грибами — рецепт приготування

  • Ріпу помийте, змастіть невеликою кількістю рослинної олії і запікайте в духовці протягом 1 години при температурі 180 градусів.
  • Дістаньте ріпку з духовки і дайте їй трохи охолонути, а температуру духовки збільште до 220.
  • Подрібнені цибулю і часник обсмажте на невеликій кількості рослинної олії, потім додайте дрібно рубані гриби і обсмажуйте їх до рум'яної скоринки. Приправте сіллю і перцем.
  • Очистіть ріпу і вийміть серцевину. Витягнуту м'якоть ріпи подрібніть, перемішайте з обсмаженими грибами і цибулею і начиніть кожну ріпку отриманою сумішшю.
  • Зверху поставте шматочок масла і запікайте в духовці протягом 30 хвилин. Потім полийте ріпу сметаною і запікайте ще хвилин 15-20.
  • Нарешті, посипте ріпу невеликою кількістю тертого сиру, і запікайте до тих пір, поки він не розплавиться. Подавайте, посипавши подрібненою зеленню петНапишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.