Рецепти приготування дієтичних страв в чавунному посуді

Курка тушкована з рисом і овочамиПриготована в чавунному посуді їжа зберігає свою соковитість і м'якість. Такі страви готуються у власному соку і чавунний посуд відмінно для цього підходить. Залежно від виду дієти, інгредієнти підбираються індивідуально. Ми представляємо рецепти з найбільш поширених продуктів дієтичного меню.

Дієтична курка в чавунному посуді

Якщо говорити про м'ясо для дієти, то це індичка, курка і кролик. Останній варіант - це дороге задоволення, індичка ще не прижилася на наших столах, а ось курка і смачно, і бюджетно.

Варто відзначити, що куряче м'ясо дуже легко зробити сухим. Щоб цього не сталося, слід використовувати посуд з товстими стінками.

Складові:

  • Філе курки - 500 гр.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Лук - 2 шт. (середнього розміру).
  • Часник - 3 середні зубчики.
  • Імбир і перець - 1 щіпка.

Процес приготування:

Курку нарізаємо смужками уздовж волокон, цибулю - кільцями. Посуд змащуємо маслом, ставимо на слабкий підігрів (вогонь). Шарами, поперемінно викладаємо м'ясо і цибулю. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 1-1,5 години. Додати часник і спеції за 10 хв. до готовності.

Поради:

  • Якщо посолити м'ясо, воно може втратити соковитість. Підсолити можна при подачі страви.
  • Імбир стимулює кровообіг і метаболізм (обмін речовин). Часник дає неймовірний аромат.
  • Перед подачею можна прикрасити страву зеленню (петрушка, кріп, базилік, салатні листя).

Курка тушкована з рисом і овочами

Цей рецепт припаде до смаку тим, хто вважає за краще їсти курку з гарніром. Така страва, не тільки смачна, але і корисна для Вашої фігури.

Складові:

  • Курінна тушка - 500 гр.
  • Рослинна олія - півсклянки.
  • Рис - 400-500 гр.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Лук - 2 шт.
  • Часник - 3-4 середніх зубчики.
  • Спеції - за смаком.

Процес приготування:

Курку промити проточною водою, просушити серветкою, обробити на рівні частини. Нарізати цибулю півкільцями, крупно натерти на тертці моркву (можна порізати брусочками). Рослинну олію влити в сковорідку, посолити і добре нагріти. Додати цибулю, моркву і курку. Накрити кришкою скорідку і тушкувати до золотистого кольору, всипати заздалегідь промитий рис. До рису додати очищені головки часнику. Влити води, на два пальці над рівнем рису. На середньому вогні гасити, поки вода не вбереться. Перевіряємо присутність води, проткнув ножем рис.

Голубці без м'яса з грибами

Якщо ви маєте чавунний посуд, вам знадобитися і цей смачний рецепт корисних голубців. Довго розігріваючись, але поступово, чавун тривалий час утримує тепло всередині - ідеальні умови для ніжних голубців.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • Капуста молода - 1 качан.
  • Морквина - 2 шт.
  • Лук - 1-2 шт.
  • Печериці - 400 гр.
  • Зелень - пучок.
  • Рис - 1-1,5 чашки.
  • Олія - 6 ст.л.
  • Вода - 400 мл.
  • Перець і сіль - за смаком.

Процес приготування:

Помити і на листя розібрати капусту, викласти в миску і посолити. Залити окропом листя, закрити кришкою і залишити постояти до 10 хвилин. Теж проробити і з рисом: промити, залити окропом, накрити на 10 хв. кришкою. Після знову промити.
Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Гриби акуратно порізати шматочками.
На розігріту сковорідку влити рослинну олію. Додати 2/3 частини моркви і цибулі, всі гриби. Гасити близько 8-10 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
Дрібно нарізану зелень змішати з рисом і овочами, посолити і поперчити. На листя капусти викласти отриманий фарш (1-2 с.л.) і загорнути в конвертик.
На дно чавунного посуду викласти капустяне листя, зверху шар за шаром викласти голубці.
Готуємо соус з решти цибулі та моркви. Обсмажити на рослинному маслі. Влити 400 мл. води, дати закипіти. Залити готової підливою голубці, накрити кришкою. На малому вогні гасити до півгодини - 20-30 хвилин. Смачні та корисні голубці готові.
Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.