Рататуй конфі баялди. Як приготувати?

Класичний рататуй - проста сільська страва з овочів, але цей рецепт - прямо з мультика «Рататуй» - робить тушковані овочі гідними святкового застілля. Так, і ще: якщо ви чомусь вважаєте, що звичайні овочі вже не можуть вас нічим здивувати, обов'язково спробуйте цей рататуй.

Рататуй конфі баялди. Як приготувати

Рататуй — інгредієнти для приготування(2 порції)

    • 1/2 солодкого оранжевого перцю
    • 1/2 солодкого жовтого перцю
    • 3 помідори
    • 1 зубчик часнику
    • 1 невелика цибулина
    • 1 гілочка чебрецю
    • 1 гілочка петрушки
    • 1 лавровий лист
    • оливкова олія
    • 1/2 цукіні
    • 1/2 жовтої гарбуза
    • 1/2 баклажана
    • 2 помідори
    • 2 ст.л. оливкового масла
    • 1 зубчик часнику
    • 1 гілочка чебрецю
    • 1 ст.л. оливкового масла
    • 1 ч.л. бальзамічного оцту

Рататуй конфі баялди — рецепт приготування

  • Почнемо приготування страви з бази - pipérade. Перці укладіть зрізом вниз на деко, накритий листом фольги, і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів, на 15 хвилин. Помідори очистіть від шкірки і насіння, м'якоть дрібно порубайте.
  • Дрібно нарізані цибулю і часник обсмажуйте в невеликій кількості оливкової олії на мінімальному вогні протягом 8 хвилин, потім додайте м'якоть томатів, петрушку, чебрець і лавровий лист. Гасіть протягом ще 10 хвилин, час від часу помішуючи, потім видаліть зелень.
  • Перці, напевно, вже готові - діставайте їх з духовки, і зменшіть температуру до 150 градусів. Перці очистіть від шкірки, дрібно порубати, додайте на сковороду і тушкуйте ще кілька хвилин, потім зніміть сковороду з вогню. Рівномірно розподіліть готовий pipérade на дні невеликої форми для запікання, приховавши одну столову ложку цієї суміші для заправки.
  • Подрібнений зубчик часнику і листочки чебрецю залийте парою ложок оливкової олії, приправити сіллю і перцем і відставте в сторону. Цукіні, баклажан, помідори і гарбуз (можна замінити на жовтий кабачок) наріжте тонкими скибочками - для цього потрібно, щоб овочі були приблизно однакового діаметра.
  • Акуратно викладіть внахлест скибочки овочів в вашу форму для запікання і збризніть оливковим маслом з часником і чебрецем. Щільно накрийте форму фольгою і запікайте протягом 1 години 40 хвилин при температурі 150 градусів. Потім зніміть фольгу, запікайте ще 20 хвилин, після чого діставайте форму з духовки.
  • На цьому етапі можна прибрати овочі в холодильник. Безпосередньо перед трапезою поставте форму під гриль на кілька хвилин, а при подачі спочатку викладіть на тарілку кілька ложок бази, а навколо них акуратно укладіть скибочки овочів в формі конуса. Збризніть заправкою з оливкового масла, бальзамічного оцту, подрібненої свіжої зелені (на кшталт листочків чебрецю, цибулі-резанца, петрушки і т.п.) і 1 ложки pipérade, і негайно подавайте до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.