Класичний рататуй - проста сільська страва з овочів, але цей рецепт - прямо з мультика «Рататуй» - робить тушковані овочі гідними святкового застілля. Так, і ще: якщо ви чомусь вважаєте, що звичайні овочі вже не можуть вас нічим здивувати, обов'язково спробуйте цей рататуй.
Рататуй — інгредієнти для приготування(2 порції)
-
- 1/2 солодкого оранжевого перцю
- 1/2 солодкого жовтого перцю
- 3 помідори
- 1 зубчик часнику
- 1 невелика цибулина
- 1 гілочка чебрецю
- 1 гілочка петрушки
- 1 лавровий лист
- оливкова олія
- 1/2 цукіні
- 1/2 жовтої гарбуза
- 1/2 баклажана
- 2 помідори
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 зубчик часнику
- 1 гілочка чебрецю
- 1 ст.л. оливкового масла
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
Рататуй конфі баялди — рецепт приготування
- Почнемо приготування страви з бази - pipérade. Перці укладіть зрізом вниз на деко, накритий листом фольги, і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів, на 15 хвилин. Помідори очистіть від шкірки і насіння, м'якоть дрібно порубайте.
- Дрібно нарізані цибулю і часник обсмажуйте в невеликій кількості оливкової олії на мінімальному вогні протягом 8 хвилин, потім додайте м'якоть томатів, петрушку, чебрець і лавровий лист. Гасіть протягом ще 10 хвилин, час від часу помішуючи, потім видаліть зелень.
- Перці, напевно, вже готові - діставайте їх з духовки, і зменшіть температуру до 150 градусів. Перці очистіть від шкірки, дрібно порубати, додайте на сковороду і тушкуйте ще кілька хвилин, потім зніміть сковороду з вогню. Рівномірно розподіліть готовий pipérade на дні невеликої форми для запікання, приховавши одну столову ложку цієї суміші для заправки.
- Подрібнений зубчик часнику і листочки чебрецю залийте парою ложок оливкової олії, приправити сіллю і перцем і відставте в сторону. Цукіні, баклажан, помідори і гарбуз (можна замінити на жовтий кабачок) наріжте тонкими скибочками - для цього потрібно, щоб овочі були приблизно однакового діаметра.
- Акуратно викладіть внахлест скибочки овочів в вашу форму для запікання і збризніть оливковим маслом з часником і чебрецем. Щільно накрийте форму фольгою і запікайте протягом 1 години 40 хвилин при температурі 150 градусів. Потім зніміть фольгу, запікайте ще 20 хвилин, після чого діставайте форму з духовки.
- На цьому етапі можна прибрати овочі в холодильник. Безпосередньо перед трапезою поставте форму під гриль на кілька хвилин, а при подачі спочатку викладіть на тарілку кілька ложок бази, а навколо них акуратно укладіть скибочки овочів в формі конуса. Збризніть заправкою з оливкового масла, бальзамічного оцту, подрібненої свіжої зелені (на кшталт листочків чебрецю, цибулі-резанца, петрушки і т.п.) і 1 ложки pipérade, і негайно подавайте до столу.