Приготування страв високої кухні в чавунному посуді

Рецепт курки від Райана АнгулоСеред різноманіття кухонного приладдя, чавунний посуд незмінно користується високим попитом. Чавунна сковорідка зберігає соковитий насичений смак страви. Завдяки хорошій теплоізоляції і рівномірному прогріванню, температура всередині посуду дозволяє готувати у власному соку м'ясо, без втрати його м'якості і ароматності. Ми представляємо рецепти страв в чавунному посуді від кращих кухарів світу.

Чому саме чавунний посуд

Масивні і товсті стінки чавуну забезпечують ідеальні умови для готування страв, що вимагають тривалого гасіння або смаження. Навіть при вимкненому підігріві, їжа всередині чавунної посуді доходить до готовності.

Рецепт курки від Райана Ангуло

Складові:

  • Курка - 1,8 кг.
  • Масло вершкове - 4 ст. л.
  • Горіхове масло - 0,25 чашки
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Кошерна сіль - 1 щіпка
  • Перець, сіль - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Горіх волоський - 0,5 чашки
  • Лук червоний - 1 шт.
  • Петрушка - 1 ст. л. (Дрібно нарізана).
  • Сочевиця чорна - 1 чашка
  • Оцет бальзамічний - 0,5 чашки
  • Оцет хересний - 2 ст.л.
  • Гірчиця діжонська - 1 ст.л.

Процес приготування:

У каструлі середньої місткості, обсмажити волоські горіхи при помірному підігріві. Близько п'яти хвилин знадобиться, щоб горіхи придбали золотистий колір. Покласти горіхи в миску. У цю ж каструлю додати оливкову олію, цибулю і готувати 3 хв. на помірному вогні.
Влити 1,5 чашки води, кинути лавровий лист, оцет бальзамічний і сочевицю. Довести до кипіння, накрити кришкою і томити 15 хв. на помірному вогні. Зняти кришку. Помішуючи ще 15 хв., готувати, поки рідина не вбереться в сочевицю. Додати гірчицю і вершкове масло, поперчити і посолити.
У розігрітій до 200 градусів духовці на чавунній сковорідці розігріти оливкову олію. Викласти грудками вниз, приправлену перцем і сіллю курку. Закрити фольгою.
Приблизно 6-8 хвилин готувати курку на слабкому вогні. Перегорнувши грудки курки, переставити сковорідку в духовку. Готову курку викласти на обробну дерев'яну дошку і дати постояти п'ять хвилин. На чавунну сковорідку вилити соки, що залишилися, додати вершкове масло, поперчити і посолити. Процідити.
У мисці змішати хересний оцет, олію волоського горіха і петрушку, поперчити і посолити. Перемішати сочевицю і смажені волоські горіхи, викласти на тарілку. Курку подати з соусом.

Рецепт стейка від Алена Дюкасса

Складові:

  • Розмарин - 1 гілочка.
  • Рибай на кістки - 2 стейка.
  • Часник - 3 середніх зубчики.
  • Масло вершкове - 4 ст.л.
  • Олія рапсова - 2 ст.л.
  • Чебрець - 4 гілочка.
  • Мелений перець і сіль - щіпка, за смаком.

Процес приготування:

На першому етапі м'ясо приправити перцем і сіллю. Залишити стейки на півгодини для маринування.
У чавунній сковорідці нагріти рапсове масло, викласти підготовлені стейки. Приблизно 5 хвилин смажити на великому вогні. Перевернути стейки, додати розмарин, часник, чебрець і вершкове масло. Готувати близько 5-7 хв. до прожарювання medium-rare (слабкого прожарювання), поливаючи ароматною олією.
Викласти м'ясо на дерев'яну дошку, дати 10 хвилин постояти.
Стейки відокремити від кісточки, нарізати поперек волокон, страва готова до подачі.

Рецепт макаронів з сиром від Бена Вона

Складові:

  • Вершки жирні - 3 склянки.
  • Сметана - 0,25 склянки
  • Сир козячий - 280 гр.
  • Муки - 0,25 чашки.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Паста (пені або ріжки) - 700 гр.
  • Пармезан - 1 чашка (натертий).
  • Білий сир чеддер - 170 гр. (натертий).
  • Цибуля солодка - 0,25 чашки (дрібно нарізана).
  • Часник - 2 зубчики (подрібнений).
  • Чебрець - 2 ч.л.
  • Петрушка - 1 ст.л. (дрібно нарізана).
  • Цедра лимона - 1,5 ч.л. (натерта).
  • Перець білий і сіль - 1 щіпка.

Процес приготування:

Розігріти духовку до 200 градусів. Змастити чавунну сковорідку вершковим маслом.
У каструлі воду довести до кипіння, відварити пасту до готовності аль денте (ступінь готовності, коли паста не розварена). Злити воду, залишити пасту в каструлі.
Змішати часник і цибулю з вершками в каструлі і довести до кипіння на слабкому вогні. У миску влити 1 чашку вершків і борошно, перемішати і повернути назад в каструлю. На помірному вогні, витримати масу 5 хвилин, поки не загусне.
Знявши з вогню, перемішати з козячим сиром, половиною пармезану і сиром чеддер. Додати петрушку, сметану, цедру лимона і чебрець, приправити білим перцем і сіллю.
Збити в мисці соус з одним стаканом жовтків. Суміш перелити в каструлю. Соусом залити пасту, повністю покривши її. Викласти все в чавунну сковорідку, посипати останньою частиною пармезану. Випікати до золотистого кольору, приблизно 45 хвилин. Дати пасті 15 хвилин постояти. Страва готова для подачі.

Рецепти страв в чавунному посуді не обмежені тільки високою кухнею, існує безліч варіантів приготування смачної їжі, як на кухні вдома, так і на природі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.