Помідори конфі. Як приготувати?

Томати, в'ялені на сонці, я дуже люблю, а конфі з помідорів - ні що інше, як їх «молодший брат». Його головний плюс - сонце нам не знадобиться, а значить, робити помідори конфі можна в будь-яку пору року, і навіть з зимових помідорів, блідих і майже позбавлених смаку. Готові помідори конфі можна додавати в салати, використовувати для прикраси страв або просто виставити на стіл в якості закуски.

Помідори конфі. Як приготувати

Помідори конфі — інгредієнти для приготування

  • 700 гр томатів «сливка» або будь-яких інших
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч.л. сушеного орегано
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • перець

Помідори конфі — рецепт приготування

  • Орегано і подрібнений часник укладіть в невелику миску, залийте оливковою олією і приправте сіллю і перцем
  • . Кожен помідор надріжте хрест-навхрест, після чого залийте окропом і очистіть від шкірки.
  • Розріжте помідори на четвертинки, і видаліть нутрощі з насінням. Як слід перемішайте скибочки м'якоті помідорів з вмістом миски, і розкладіть їх на решітці. Поставте решітку в духовку, розігріту до 100 градусів.
  • Якщо ваша духовка вміє підтримувати температуру 100 градусів, вважайте, що вам пощастило. Якщо ні - виставте мінімальне значення і спробуйте відкрити дверцята, як це роблю я. Тут-то вам і стане в нагоді термометр для духовки .
  • На приготування конфі у вас піде близько двох годин. Час від часу заглядайте в духовку - якщо помідори почнуть чорніти, це буде для вас знаком про те, що їх пора виймати.
  • Готові помідори - висушені, яскраво-червоні і ароматні - приберіть в баночку та залийте оливковою олією.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.