Томати, в'ялені на сонці, я дуже люблю, а конфі з помідорів - ні що інше, як їх «молодший брат». Його головний плюс - сонце нам не знадобиться, а значить, робити помідори конфі можна в будь-яку пору року, і навіть з зимових помідорів, блідих і майже позбавлених смаку. Готові помідори конфі можна додавати в салати, використовувати для прикраси страв або просто виставити на стіл в якості закуски.
Помідори конфі — інгредієнти для приготування
- 700 гр томатів «сливка» або будь-яких інших
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч.л. сушеного орегано
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль
- перець
Помідори конфі — рецепт приготування
- Орегано і подрібнений часник укладіть в невелику миску, залийте оливковою олією і приправте сіллю і перцем
- . Кожен помідор надріжте хрест-навхрест, після чого залийте окропом і очистіть від шкірки.
- Розріжте помідори на четвертинки, і видаліть нутрощі з насінням. Як слід перемішайте скибочки м'якоті помідорів з вмістом миски, і розкладіть їх на решітці. Поставте решітку в духовку, розігріту до 100 градусів.
- Якщо ваша духовка вміє підтримувати температуру 100 градусів, вважайте, що вам пощастило. Якщо ні - виставте мінімальне значення і спробуйте відкрити дверцята, як це роблю я. Тут-то вам і стане в нагоді термометр для духовки .
- На приготування конфі у вас піде близько двох годин. Час від часу заглядайте в духовку - якщо помідори почнуть чорніти, це буде для вас знаком про те, що їх пора виймати.
- Готові помідори - висушені, яскраво-червоні і ароматні - приберіть в баночку та залийте оливковою олією.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.