Перепілка - горда пташка! Свого часу перепілка дуже цінувалися у французькій, мальтійській, і, звичайно ж, російській кухні за ніжне дієтичне м'ясо, а завдяки високій температурі тіла перепелині яйця і м'ясо безпечні щодо сальмонельозу. Якщо ви хочете запекти перепілку в духовці, найкраще обернути її в скибочки бекону, оскільки, на відміну від зніженої домашньої птиці, перепілка - ще та атлетка, і нам буде потрібно зберегти м'ясо соковитим.
Перепілка, запечена в духовці — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 2 перепілки
- 4 смужки бекону
- 4 ст.л. м'якого свіжого сиру
- 4 помідори-чері
- 6 оливок
Для маринаду — інгредієнти для приготування
- 4 ст.л. оливкового масла
- 1/2 ст.л. солі
- 1/4 ст.л. чорного перцю
- 1 зубчик часнику
- кілька гілочок чебрецю, тільки листя
Перепілка запечена в духовці — рецепт приготування
- Роздавіть часник і листочки чебрецю і перемішайте з іншими складовими маринаду.
- Промийте тушку перепілки зовні і зсередини, потім натріть їх зсередини невеликою кількістю маринаду.
- Покладіть перепілку в миску, залийте маринадом і перемішайте, щоб вони були покриті з усіх боків.
- Приберіть миску в холодильник та маринуйте від 1 до 24 годин.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Видаліть кісточки з оливок, дрібно їх порубайте, а помідори черрі розріжте на четвертинки, а кожну четвертинку ще надвоє.
- Візьміть м'який свіжий сир, в ідеалі козячий або овечий, і розмішайте з рубаними оливками і помідорами.
- Щільно нафаршируйте перепілку сиром, оберніть беконом, покладіть у форму для запікання і поставте форму в духовку на 30 хвилин.
Як варіант подачі можу запропонувати викласти рис на тарілку у формі гнізда, «гніздо» прикрасити стручковою квасолею, оливками і половинками помідорів чері, в центр «гнізда» укласти перепілку і посипати зеленню петрушки. Смачного!
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.
Купила фермерських перепілок, свіжих, не заморожених. Думаю – не замочити їх попередньо в розсолі, як у вашому рецепті курчат-корнішонів для додаткової соковитості?
Можна замочити. Але я б на вашому місці не розраховував на вражаючий ефект. Гірше не буде, це так. 🙂
Підкажіть будь ласка, а які м’які сири сюди ще підійдуть (крім козячого та овечого)?
Павло, готувала, наприклад, зі звичайним альметовским сиром, навіть іноді для оптимізації і прискорення процесу – у святковій метушні не можна гаяти жодної хвилини – брала той, який вже з томатами. В цілому, будь-який якісний крем-чіз надійного виробника, можна «кондитерський»)