Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

Перепілка - горда пташка! Свого часу перепілка дуже цінувалися у французькій, мальтійській, і, звичайно ж, російській кухні за ніжне дієтичне м'ясо, а завдяки високій температурі тіла перепелині яйця і м'ясо безпечні щодо сальмонельозу. Якщо ви хочете запекти перепілку в духовці, найкраще обернути її в скибочки бекону, оскільки, на відміну від зніженої домашньої птиці, перепілка - ще та атлетка, і нам буде потрібно зберегти м'ясо соковитим.

Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

Перепілка, запечена в духовці — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 перепілки
  • 4 смужки бекону
  • 4 ст.л. м'якого свіжого сиру
  • 4 помідори-чері
  • 6 оливок

Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

Для маринаду — інгредієнти для приготування

  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1/2 ст.л. солі
  • 1/4 ст.л. чорного перцю
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок чебрецю, тільки листя

Перепілка запечена в духовці — рецепт приготування

  • Роздавіть часник і листочки чебрецю і перемішайте з іншими складовими маринаду.
  • Промийте тушку перепілки зовні і зсередини, потім натріть їх зсередини невеликою кількістю маринаду.
  • Покладіть перепілку в миску, залийте маринадом і перемішайте, щоб вони були покриті з усіх боків.
  • Приберіть миску в холодильник та маринуйте від 1 до 24 годин.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Видаліть кісточки з оливок, дрібно їх порубайте, а помідори черрі розріжте на четвертинки, а кожну четвертинку ще надвоє.
  • Візьміть м'який свіжий сир, в ідеалі козячий або овечий, і розмішайте з рубаними оливками і помідорами.
  • Щільно нафаршируйте перепілку сиром, оберніть беконом, покладіть у форму для запікання і поставте форму в духовку на 30 хвилин.

Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

Як варіант подачі можу запропонувати викласти рис на тарілку у формі гнізда, «гніздо» прикрасити стручковою квасолею, оливками і половинками помідорів чері, в центр «гнізда» укласти перепілку і посипати зеленню петрушки. Смачного!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Напишіть що ви думаєте про статтю:

Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

  1. Ганна

    Купила фермерських перепілок, свіжих, не заморожених. Думаю – не замочити їх попередньо в розсолі, як у вашому рецепті курчат-корнішонів для додаткової соковитості?

    1. Novatec

      Можна замочити. Але я б на вашому місці не розраховував на вражаючий ефект. Гірше не буде, це так. 🙂

  2. Павло

    Підкажіть будь ласка, а які м’які сири сюди ще підійдуть (крім козячого та овечого)?

    1. Novatec

      Павло, готувала, наприклад, зі звичайним альметовским сиром, навіть іноді для оптимізації і прискорення процесу – у святковій метушні не можна гаяти жодної хвилини – брала той, який вже з томатами. В цілому, будь-який якісний крем-чіз надійного виробника, можна «кондитерський»)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.