Перепілка запечена в духовці. Як приготувати?

Перепілка - горда пташка! Свого часу перепілка дуже цінувалися у французькій, мальтійській, і, звичайно ж, російській кухні за ніжне дієтичне м'ясо, а завдяки високій температурі тіла перепелині яйця і м'ясо безпечні щодо сальмонельозу. Якщо ви хочете запекти перепілку в духовці, найкраще обернути її в скибочки бекону, оскільки, на відміну від зніженої домашньої птиці, перепілка - ще та атлетка, і нам буде потрібно зберегти м'ясо соковитим.

Перепілка запечена в духовці. Як приготувати

Перепілка, запечена в духовці — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 2 перепілки
  • 4 смужки бекону
  • 4 ст.л. м'якого свіжого сиру
  • 4 помідори-чері
  • 6 оливок

Для маринаду — інгредієнти для приготування

  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1/2 ст.л. солі
  • 1/4 ст.л. чорного перцю
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок чебрецю, тільки листя

Перепілка запечена в духовці — рецепт приготування

  • Роздавіть часник і листочки чебрецю і перемішайте з іншими складовими маринаду.
  • Промийте тушку перепілки зовні і зсередини, потім натріть їх зсередини невеликою кількістю маринаду.
  • Покладіть перепілку в миску, залийте маринадом і перемішайте, щоб вони були покриті з усіх боків.
  • Приберіть миску в холодильник та маринуйте від 1 до 24 годин.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Видаліть кісточки з оливок, дрібно їх порубайте, а помідори черрі розріжте на четвертинки, а кожну четвертинку ще надвоє.
  • Візьміть м'який свіжий сир, в ідеалі козячий або овечий, і розмішайте з рубаними оливками і помідорами.
  • Щільно нафаршируйте перепілку сиром, оберніть беконом, покладіть у форму для запікання і поставте форму в духовку на 30 хвилин.

Як варіант подачі можу запропонувати викласти рис на тарілку у формі гнізда, «гніздо» прикрасити стручковою квасолею, оливками і половинками помідорів чері, в центр «гнізда» укласти перепілку і посипати зеленню петрушки. Смачного!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.