Печиво Альфахорес. Як приготувати?

Рецепт аргентинського печива Альфахорес прислала мені читачка зі сонячної Аргентини, Женя - а я вже спробував його відтворити. Пропорції рецепта Альфахорес, які вона привела, я зменшив, так що на виході у мене вийшло близько 8 великих печива. Цього цілком вистачить для чаювання тет-а-тет, але якщо у вас більш грандіозні плани, приготуйте відразу більше.

Печиво Альфахорес. Як приготувати

Печиво Альфахорес — інгредієнти для приготування(2 порції)

  • 200 гр крохмалю (краще кукурудзяного, але згодиться і картопляний)
  • 100 гр борошна
  • 10 гр розпушувача для тіста
  • 1 куряче яйце
  • 2 курячих жовтка
  • 80 гр вершкового масла
  • 80 гр цукру
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • кокосова стружка, кондитерська обсипка, товчені горіхи і т.п. на ваш вибір

Печиво Альфахорес — рецепт приготування

  • За деякий час до початку всіх маніпуляцій вийміть масло з холодильника, щоб воно встигло стати м'якше.
  • Міксером як слід збийте яйця з цукром і додайте масло, продовжуючи збивати, поки ви не отримаєте густу однорідну масу.
  • З'єднайте в мисці крохмаль, борошно і розпушувач, і додайте збиті яйця з маслом.
  • Розмішайте, замісіть тісто до гладкості, і приберіть в холодильник на годину.
  • Розкачайте тісто товщиною близько 1 см., і склянкою виріжте круглі форми, які слід перекласти на деко, вистелений вощеним папером.
  • Випікайте печиво 20 хвилин при температурі 180 градусів, дайте йому трохи охолонути і приступайте до оформлення.
  • Для цього щедро змажте печиво згущеним молоком, накрийте його другим печивом, трохи промажте з боків все тим же згущеним молоком, і обкатайте його в кокосовій стружці або в іншій обсипці, яку ви приготували.

¡Buen provecho!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.