Рецепт аргентинського печива Альфахорес прислала мені читачка зі сонячної Аргентини, Женя - а я вже спробував його відтворити. Пропорції рецепта Альфахорес, які вона привела, я зменшив, так що на виході у мене вийшло близько 8 великих печива. Цього цілком вистачить для чаювання тет-а-тет, але якщо у вас більш грандіозні плани, приготуйте відразу більше.
Печиво Альфахорес — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 200 гр крохмалю (краще кукурудзяного, але згодиться і картопляний)
- 100 гр борошна
- 10 гр розпушувача для тіста
- 1 куряче яйце
- 2 курячих жовтка
- 80 гр вершкового масла
- 80 гр цукру
- 1 банка вареного згущеного молока
- кокосова стружка, кондитерська обсипка, товчені горіхи і т.п. на ваш вибір
Печиво Альфахорес — рецепт приготування
- За деякий час до початку всіх маніпуляцій вийміть масло з холодильника, щоб воно встигло стати м'якше.
- Міксером як слід збийте яйця з цукром і додайте масло, продовжуючи збивати, поки ви не отримаєте густу однорідну масу.
- З'єднайте в мисці крохмаль, борошно і розпушувач, і додайте збиті яйця з маслом.
- Розмішайте, замісіть тісто до гладкості, і приберіть в холодильник на годину.
- Розкачайте тісто товщиною близько 1 см., і склянкою виріжте круглі форми, які слід перекласти на деко, вистелений вощеним папером.
- Випікайте печиво 20 хвилин при температурі 180 градусів, дайте йому трохи охолонути і приступайте до оформлення.
- Для цього щедро змажте печиво згущеним молоком, накрийте його другим печивом, трохи промажте з боків все тим же згущеним молоком, і обкатайте його в кокосовій стружці або в іншій обсипці, яку ви приготували.
¡Buen provecho!
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.