Паштет з курячої печінки. Як приготувати?

Домашній паштет з курячої печінки - це, звичайно, не гусяча фуа-гра, але, якщо чесно, він не набагато гірше. Ви можете приготувати смачний паштет з курячої печінки, яка продається на звичайному ринку або в магазині, і він буде доречний і на звичайному, і на святковому столі. А приготування паштету на водяній бані забезпечує рівномірний прогрів і дозволяє домогтися гладкої текстури.

Паштет з курячої печінки. Як приготувати

Паштет з курячої печінки — інгредієнти для приготування(8 маленьких порцій)

  • 300 гр курячої печінки
  • 1 маленька цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 50 гр коньяку
  • 6 яєчних жовтків
  • 1 стакан молока
  • 1/3 склянки борошна
  • 1 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного перцю
  • 1/4 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
  • вершкове масло
  • лавровий лист

Паштет з курячої печінки — рецепт приготування

  • Для приготування паштету вам будуть потрібні жароміцні миски або горщики, а також лист з високими бортиками, в який можна буде їх поставити. Переконайтеся, що це у вас є (а горщики є, напевно, на кожній кухні), поставте духовку розігріватися до 175 градусів і приступайте до приготування.
  • Печінку очистіть від плівок і кров'яних згустків, цибулю і часник дрібно наріжте, і розітріть чорний перець , мускатний горіх і гвоздику, якщо ви, звичайно, не купили їх вже в розмеленому вигляді.
  • Швидко обсмажте цибулю на невеликій кількості рослинного масла, додайте часник і обсмажуйте ще хвилину, а потім вилийте на сковороду коньяк і зменшіть вогонь.
  • Упарьте коньяк десь втричі, і перемістіть все, що знаходиться на сковороді, в блендер разом з печінкою і жовтками.
  • Подрібніть вміст блендера, потім додайте борошно, молоко і приправи і продовжуйте подрібнювати до повної однорідності.
  • У деко, наповненому водою, поставте миски і перелийте в них печінкову масу.
  • Акуратно поставте деко в духовку і запікайте близько години.
  • Перевірте готовність - спиця або тонкий ніж повинен виходити з паштету чистим - і виймайте з духовки.
  • Дайте паштету трохи охолонути, потім покладіть в кожну миску  лаврового листа, залийте невеликою кількістю розтопленого вершкового масла і приберіть в холодильник.

Ви можете подавати паштет через кілька годин або зберігати в холодильнику до п'яти днів.

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.