Палтус з сальсою з маслин і томатів. Як приготувати?

Благородний палтус з північних морів - смачна і корисна риба, а вже запечений палтус дасть фору багатьом іншим стравам. Залежно від ваших планів, запечений палтус може бути як прикрасою святкового столу, так і вечерею на швидку руку. І звичайно ж, замість палтуса ви можете взяти філе іншої підходящої риби, наприклад, тріски або пангасіуса.

Палтус з сальсою з маслин і томатів. Як приготувати

Запечений палтус з сальсою з маслин і томатів — інгредієнти для приготування(2 порції)

 

  • 400 гр. філе палтуса
  • 1 пучок кінзи
  • 50 чорних маслин, очищених від кісточок
  • 1 середній помідор
  • 2 зубчики часнику
  • сік 1/2 лимона
  • 1/2 ч.л. бальзамічного оцту
  • оливкова олія

Запечений палтус з сальсою з маслин і томатів — рецепт приготування

  • Розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Філе палтуса розріжте на порційні шматки, збризніть лимонним соком, посипте сіллю і меленим білим перцем і відкладіть в сторону, поки ви займаєтеся приготуванням соусу.
  • Для сальси дрібно порубайте маслини, часник і зелень (при бажанні можна додати пару гілочок петрушки і зеленої цибулі, це зробить смак більш багатогранним), все з'єднайте в мисці.
  • Помідор очистіть від шкірки і насіння, і наріжте м'якоть на невеликі шматочки: для ідеальної консистенції нам потрібні саме шматочки помідора, а не однорідна паста.
  • Додайте помідор до вмісту миски, і влийте туди ж лимонний сік, ложку оливкової олії і бальзамічний оцет . Перемішайте, спробуйте рівень доданої солі і перецю.
  • У формі для запікання розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте філе протягом двох хвилин.
  • Зніміть форму з вогню, переверніть філе палтуса на іншу сторону і приберіть форму в духовку ще на шість хвилин. Подавайте, виклавши на готове філе ложку сальси, і не забудьте поставити на стіл усю рибу - напевно всі захочуть добавки!

Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.