Благородний палтус з північних морів - смачна і корисна риба, а вже запечений палтус дасть фору багатьом іншим стравам. Залежно від ваших планів, запечений палтус може бути як прикрасою святкового столу, так і вечерею на швидку руку. І звичайно ж, замість палтуса ви можете взяти філе іншої підходящої риби, наприклад, тріски або пангасіуса.
Запечений палтус з сальсою з маслин і томатів — інгредієнти для приготування(2 порції)
- 400 гр. філе палтуса
- 1 пучок кінзи
- 50 чорних маслин, очищених від кісточок
- 1 середній помідор
- 2 зубчики часнику
- сік 1/2 лимона
- 1/2 ч.л. бальзамічного оцту
- оливкова олія
Запечений палтус з сальсою з маслин і томатів — рецепт приготування
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Філе палтуса розріжте на порційні шматки, збризніть лимонним соком, посипте сіллю і меленим білим перцем і відкладіть в сторону, поки ви займаєтеся приготуванням соусу.
- Для сальси дрібно порубайте маслини, часник і зелень (при бажанні можна додати пару гілочок петрушки і зеленої цибулі, це зробить смак більш багатогранним), все з'єднайте в мисці.
- Помідор очистіть від шкірки і насіння, і наріжте м'якоть на невеликі шматочки: для ідеальної консистенції нам потрібні саме шматочки помідора, а не однорідна паста.
- Додайте помідор до вмісту миски, і влийте туди ж лимонний сік, ложку оливкової олії і бальзамічний оцет . Перемішайте, спробуйте рівень доданої солі і перецю.
- У формі для запікання розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте філе протягом двох хвилин.
- Зніміть форму з вогню, переверніть філе палтуса на іншу сторону і приберіть форму в духовку ще на шість хвилин. Подавайте, виклавши на готове філе ложку сальси, і не забудьте поставити на стіл усю рибу - напевно всі захочуть добавки!
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.