Осьминожки з фенхелем. Як приготувати?

Для того, щоб зрідка побалувати себе морепродуктами, зовсім необов'язково жити біля моря - хоча заморожені морепродукти не йдуть ні в яке порівняння зі свіжими. Якщо у вас немає іншого вибору, крім як розморожувати осьминожек, перемістіть їх з морозилки в холодильник за день до готування. Кількість гострого перчика регулюйте в залежності від власних уподобань, ступеня охолодження припасеного вами вина і пори року.

Осьминожки з фенхелем — інгредієнти для приготування(на 2 порції):

 

  • 250 гр. осьминожек
  • 1 цибулина фенхеля
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гострий перчик
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • оливкова олія

Осьминожки з фенхелем. Як приготувати?

Осьминожки з фенхелем— рецепт приготування

  • Візьміть невелику каструлю і нагрівайте в ній 5-6 ложок оливкової олії. Опустіть в масло подрібнений часник, перчик і стебла петрушки та грунтовно прогрійте. Як тільки часник почне темніти - помістіть в каструлю осьминожек, перемішайте і накрийте кришкою.
  • Тепер прийшов час зайнятися фенхелем. Наріжте його кільцями, а зелень збережіть і дрібно порубіть.
  • 10 хвилин потому відкрийте кришку - ви побачите, що осьминожки сильно зменшилися і майже повністю зникли під виділеною ними ароматної рідиною. Аромат вже зараз повинен стояти просто приголомшливий. Посоліть і поперчіть, перемішайте, викладіть зверху фенхель і знову накрийте кришкою.
  • Через 5-10 хвилин зніміть каструлю з вогню. Викладіть осьминожек, на них розм'яклий фенхель, збризніть оливковим маслом і прикрасьте все подрібненою зеленню фенхеля. Подавайте з білим вином і легким салатом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.