Оладки на сковорідці

ОладкиСковорідка з антипригарним покриттям допоможе приготувати смачні оладки ідеальної форми. Тісто на такії сковорідці не розтікається по всій поверхні посуду, дно розділене на рівні формочки. Заповнюючи відділення, оладки вийдуть однакової форми. Оладніца має товсті стінки, що забезпечує повільний і рівномірний прогрів по всій поверхні посуду - всі оладки одночасно приготуються.

Навіть новоспечена господиня впорається з приготуванням оладок, залишилося тільки вибрати рецепт. Головною героїнею кухні буде сковорода, а ось рецепти оладки будуть від зірок.

Рецепт Ніколь Кідман - Оладки з кленовим сиропом

Складові:

  • Борошно вищого сорту - 200 гр.
  • Пісок цукровий - 60 гр.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Розпушувач - 10 гр.
  • Масло вершкове - 60 гр.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Кленовий сироп.

Процес приготування:

Розпушувач додати в борошно, всипати цукор і посолити. В сухії суміші зробити поглиблення, куди влити молоко, розтоплене масло і розбити яйце. Вимішувати до отримання однорідної суміші. Перед випіканням оладок, змастити маслом сковороду.
Подавати оладки з кленовим сиропом і вершковим маслом. Також в тісто можна вмішати ягоди або сухофрукти. Клиновий сироп можна замінити іншим сиропом.

Рецепт від Паули Дін - Оладки на молоці з шоколадом і корицею

Складові:

  • Борошно вищого сорту - 0,25 склянки.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Молоко коров'яче - 1 ст.
  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Кленовий сироп.
  • Шоколад - стружка для прикраси.
  • Збиті вершки - для прикраси.

Для вершкового крему:

  • Жирні вершки - 1 стакан.
  • Кориці - 0,25 ч.л. (мелена).
  • Цукрова пудра - 0,25 склянки.

Процес приготування:

Розігріти сковорідку до 180 °С. Перемішати в мисці борошно, розпушувач, цукор і сіль. В іншій посудині змішати молоко з жовтками і розм'якшеним вершковим маслом. З'єднати вміст 2-х мисок і змішати до однорідної консистенції.
Збити білки до середніх піків. Акуратно введіть тісто в білки, помішуючи в одному напрямку. Змастить сковорідку вершковим маслом, викладіть тісто за формами сковорідки, готуйте 2-3 хвилини, до появи пухирців.

Готуємо крем:

На помірній швидкості збити міксером вершки до загустіння. Додати поступово цукрову пудру і корицю. Коли з'являться піки, відставте крем в сторону. При подачі додають клиновий сироп.

Рецепт від Рейчел Рей - Оладки з вівсянки з родзинками і бананом

Складові:

  • Борошно вищого сорту - 1 стакан.
  • Пластівці вівсяні - 1 ст.
  • Кориці - 1 ч.л.
  • Розпушувач або сода харчова - 2 ч.л.
  • Цукор коричневий - 0,5 ст.
  • Сметана - 0,75 ст.
  • Молоко - 0,75 ст.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Масло вершкове - 60 гр.
  • Екстракт ванільний - 1 ч.л.
  • Кленовий сироп і мед.
  • Ізюм - 0,75 ст.
  • Горіх волоський - 60 гр.
  • Банан - 2 шт.

Процес приготування:

У мисці з'єднати борошно, розпушувач, пластівці, корицю, волоські горіхи, цукор і соду. Далі в іншій посудині з'єднати всі рідкі компоненти: сметану, яйця, молоко і ваніль. З'єднайте вміст двох мисок і змішайте в однорідну масу. Вмішайте перетертий в пюре банан, топлене масло (залиште частину для змащування сковорідки) і родзинки.

Змастивши сковорідку маслом можна приступати до випікання оладок, до появи пухирців або поки вони не підрум'яняться. Подають оладки з кленовим сиропом і медом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.