Свинячий окіст - це просто і зрозуміло. Інша справа, що розмарин і персики начебто не є першим, що спадає на думку, коли мова заходить про запіканні свинячого окосту - але ви просто спробуйте. Соковитий запечений свинячий окіст з легкими лісовими нотками розмарину, і персики, які від довгого томління перетворилися частково в карамель, частково в желе - це вже не якийсь там окіст, це просто казка!
Окіст, запечений з персиками — інгредієнти для приготування(4 порції)
- 1,2 кг. свинячого окосту на кістки
- 1 баночка персиків в сиропі
- пара гілочок розмарину
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. білого винного оцту
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 лавровий лист
- 2 горошини чорного перцю
- 3 ст.л. оливкового масла
- 3 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. сиропу з-під персиків
Окіст, запечений з персиками — рецепт приготування
- Оцет і лимонний сік з'єднайте в невеликій каструльці, додайте перець і лавровий лист. Прокип'ятіть пару хвилин, щоб позбутися від їдкого оцтового запаху, і відставте в сторону, остигати. Листочки розмарину і часник як слід роздавите, і натріть окіст по обидва боки цієї сумішшю, а також сіллю, перцем і оливковою олією. На довершення збризніть окіст сумішшю оцту і лимонного соку (перець і лавровий лист можна викинути) і приберіть в холодильник години на чотири (а то і більше) - маринуватися.
- Видаліть маринад і обсушить окіст з обох сторін, а потім перекладіть його на лист фольги, розстелений поверх дека. Викладіть на окіст часточки персиків, а потім накрийте другим листом фольги і загорніть краю обох листів з усіх боків так, щоб отримати щільно запечатаний конверт. Поставте деко в духовку, розігріту до 170 градусів, на 1 годину 45 хвилин.
- При запіканні м'яса має сенс не викладайте його прямо на деко, щоб нижня частина, що стикається з металом, не підгоріла. Так, ростбіф я зазвичай запікаю на половинках цибулин, а для свинячого окосту відмінною «подушкою безпеки» стануть викладені поверх фольги часточки кислих яблук.
- У невеликій мисці розмішайте гірчицю, сироп і соєвий соус до однорідності. Спробуйте, і, якщо сироп був не надто солодким, додайте чайну ложку цукру.
- Тепер дістаньте окіст з духовки, позбудьтеся від верхнього шару фольги (обережно, гаряча пара!), Акуратно приберіть персики і змастіть окіст гірчичною обмазкой. Збільште температуру духовки до 220 градусів, і запікайте 15 хвилин, а вимкнувши духовку, дайте окосту постояти в ній ще деякий час. Персики або подайте разом з окостом, або пустіть на соус до м'яса.
Напишіть чи вам сподобався цей рецепт, та поділіться ним з вашими друзями у соцмережах.